Putins apžēlojis Ukrainas pilsoņus Afanasjevu un Sološenko

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСамолеты в аэропорту "Борисполь"
Самолеты в аэропорту Борисполь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, ar kuru tiek apžēloti valstī notiesātie Ukrainas pilsoņi Genādijs Afanasjevs un Jurijs Sološenko. Vienlaikus Krievijā ieradusies Odesā notiesātā Jeļena Gliščinska un vietnes "Infocentrs" redaktors Vitālijs Didenko.

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins apžēlojis Krievijā notiesātos Ukrainas pilsoņus Genādiju Afansjevu un Juriju Sološenko. Dekrēts stajies spēkā tā parakstīšanas dienā – 14. jūnijā, informē Kremļa preses dienests.

"Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar savu dekrētu apžēlojis Genādiju Afanasjevu, ko 2014. gada 17. decembrī par vainīgu atzina Maskavas pilsētas tiesa, un atbrīvojis no tālākas soda izciešanas…  apžēlojis Juriju Sološenko, ko 2014. gada 14. oktobrī par vainīgu atzina Maskavas pilsētas tiesa, un atbrīvojis no tālākas soda izciešanas," — teikts ziņojumā.

Tiek uzsvērts, ka abi dekrēti stājas spēkā to parakstīšanas dienā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pavēstīja, ka abi valsts pilsoņi dodas uz Kijevu.

​Genādiju Afanasjevu Krievijas Federālais drošības dienests aizturēja Simferopolē "Krimas teroristu" lietā 2014. gada maijā. Viņam tika piespriesta brīvības atņemšana uz septiņiem gadiem, sodu izciešot stingra režīma kolonijā. Sološenko lieta ir slepena. Mediji informēja, ka viņš gatavojies automašīnā "KamAZ" nogādāt Ukrainā kāda Krievijas apbruņojuma elementus. Publikācijās teikts, ka viņš tika aizturēts Maskavā brīdī, kad tikās ar "biznesa partneri" no Krievijas Aizsardzības ministrijas. Maskavas pilsētas tiesa piesprieda 73 gadus vecajam Sološenko brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, sodu izciešot stingra režīma kolonijā.

Pēc  Nadeždas Savčenko atgriešanās Ukrainā valsts prezidents Petro Porošenko norādīja, ka gaida brīdi, kad Ukrainā atgriezīsies Sološenko, Afanasjevs, Oļegs Sencovs, Aleksandrs Koļčenko un citi Ukrainas pilsoņi.

Пресс-конференция военнослужащей Надежды Савченко в Киеве - Sputnik Latvija
Nadeždu Savčenko tur aizdomās par valsts apvērsuma gatavošanu Kremļa uzdevumā

Pēc atgriešanās Ukrainā Afanasjevu un Sološenko gaida stacionāra ārstēšanās "Profilaktiskās un klīniskās medicīnas zinātniski praktiskajā centrā" Kijevā.

Savukārt Ukrainas iedzīvotāji Jeļena Gliščinska un Vitālijs Didenko tika nogādāti Maskavā. Gliščinska ilgu laiku atradās izmeklēšanas izolatorā Odesā, bet Didenko – kolonijā Rovno apgabalā.

Jeļena Gliščinka tika arestēta 2015. gadā. Viņa tika apsūdzēta par "separātismu un valsts nodevību". Šī gada martā tika pagarināts viņas aresta termiņš, neskatoties uz grūtniecību. Krievijā viņa ieradās ar divus mēnešus veco bērnu, kas dzimis jau pēc viņas aresta. Abi Gliščinskas vecākie bērni palika Odesā kopā ar viņas vecākiem.

Didenko bija interneta vietnes "Infocentrs" galvenais redaktors. 2015. gada jūlijā Ukrainas Drošības dienesta Odesas apgabala pārvaldē pret viņu tika ierosināta krimināllieta atbilstoši pantam "Ukrainas teritoriālās vienotības apdraudējums."

Ziņu lente
0