Erdogans stāsta, kā viņu apbēdinājuši Obama un Putins

© Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasРеджеп Тайип Эрдоган
Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans intervijā skaidro, kā viņu pašu un Turcijas iedzīvotājus apbēdina Vladimira Putina un Baraka Obamas politika.

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pastāstīja žurnālistiem, cik ļoti viņš ir vīlies pēc nesekmīgajiem mēģinājumiem veidot "lieliskas attiecības" ar Baraku Obamu un Vladimiru Putinu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Hurriyet Daily News.

Эрдоган рассказал, кто устроил взрыв в центре Стамбула - Sputnik Latvija
New York Times konstatēja Erdogana humora izjūtas trūkumu

Turcijas prezidents pavēstīja, ka viņš ļoti cerējis uz Obamu, taču diemžēl viņa cerības nav attaisnojušās.

"Piemēram, ekonomikas jomā mūsu attiecības ir pasliktinājušās, nevis uzlabojušās. Nav attaisnojušās arī mūsu vēlmes starptautiskās politikas jomā," – atzīmēja politiķis.

ASV un Turcijai nav izdevies demonstrēt kopīgu darbu Sīrijā un Irākā. Vēl joprojām par sarežģītāko problēmu tiek uzskatīts atbalsts, ko no Vašingtonas saņem Tautas pašaizsardzības nodaļas (YPG) – Sīrijas kurdu militarizētās vienības, kas sekmīgi cīnās pret "Islāma valsti", taču Ankara tās uzskata par teroristiem.

Erdogans piebilda, ka Turcijas pilsoņus ļoti apbēdinājuši arī uzņēmumi, kuros amerikāņu karavīri iemūžināti kopā ar YPG cīnītājiem.

Diskomfortu rada arī Krievijas viedoklis Sīrijas konflikta jautājumā, skaidroja Erdogans.

Президент Турции Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Dzejoļi par Erdoganu nav godā – Vācijā ierosināta vēl viena krimināllieta

"Mūsu draudzība ar Putina kungu lielā mērā pastiprināja mūsu savstarpējās intereses," – pavēstīja politiķis un piebilda, ka situācija pilnībā mainījusies pēc tam, kad Ankara notriekusi krievu kara lidmašīnu 2015. gada novembrī.

Turcijas prezidents atcerējās, ka tirdzniecības apjoms ar Krieviju bijis augstāks nekā ar ASV, un Turcijas valdība vēlējusies panākt tā pieaugumu līdz simt miljardiem dolāru gadā.

"Es ceru, ka mēs tuvākajā laikā atjaunosim mūsu attiecības un atkal atgriezīsies vecās dienas,"  — piebilda Tajips Erdogans.

Ziņu lente
0