Zviedru aviokompānijas SAS pilotu streiks turpināsies

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasAina no lidmašīnas kabīnes. Foto no arhīva
Aina no lidmašīnas kabīnes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Streikotāji pieprasa algas paaugstinājumu par 3,5%, kā arī uzstājas par pilotu koplīguma vienkāršošanu un uzlabošanu, lai izvairītos no dažādām līguma teksta interpretācijām.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Zviedru aviokompānijas SAS pilotu streiks, kas sākās piektdien vakarā sakarā ar arodbiedrības un darba devēja nesaskaņām par darba apstākļiem un pilotu algām, turpināsies arī pirmdien, teikts skandināvu aviokompānijas SAS paziņojumā presei, vēsta RIA Novosti.

"Pirmdien tiks atcelti 230 reisi, un tas skars 27 tūkstošus pasažieru," — teikts ziņojumā. Pēc arodbiedrības datiem, streikā piedalās 350 piloti, kas strādā Stokholmas lidostā "Arlanda".

Viņi pieprasa, piemēram, algas paaugstinājumu par 3,5% un nepiekrita tās pieaugumam par 2,2%. Arodbiedrība pieprasa arī vienkāršot un uzlabot pilotu koplīgumu, lai izvairītos no dažādām līguma teksta interpretācijām.

SAS un arodbiedrības pārrunas atsākās svētdien, taču savstarpēja vienošanās netika panākta.

"No visas sirds atvainojos visiem SAS klientiem par to, ka Zviedru pilotu apvienība nolēmusi uzsākt streiku. Mēs esam izdarījuši visu iespējamo, lai to novērstu, bet diemžēl mēs vēl neesam varējuši vienoties," — teica SAS sabiedrisko attiecību pārstāve Karīna Nīmana.

Ziņu lente
0