Turku avīze nosaukusi par "izvirtuļiem" apšaudes upurus Orlando

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Avīzes Yeni Akit interneta versijā publicēts raksts ar virsrakstu "Upuru skaits naktsklubā, ko apmeklē izvirtuļi homoseksuālisti, pieaudzis līdz 50 cilvēkiem".

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Britu preses izdevums Daily Mail vēsta, ka turku avīze, kas ilgu laiku atbalsta valsts prezidenta Tajipa Erdogana partiju, aprakstot traģiskos notikumus ASV pilsētā Orlando, apšaudes upurus nosaukusi par izvirtuļiem, ziņo RIA Novosti.

Britu izdevums informē, ka avīze Yeni Akit savā interneta versijā publicējusi rakstu ar virsrakstu "Upuru skaits naktsklubā, ko apmeklē izvirtuļi homoseksuālisti, pieaudzis līdz 50 cilvēkiem".

Turcijas preses izdevums ir pazīstams ar kritiku, kas vērsta pret ebrejiem, armēņiem un kristiešiem, atzīmē Daily Mail.

Organizācija Hrant Dink Foundation, kas nodarbojas ar kultūras saikņu veicināšanu, ir aprēķinājusi, ka 2013. gada pirmajos četros mēnešos avīze ir publicējusi 175 rakstus, kas kurina naidu pret astoņām dažādām minoritātēm.

Vakar Orlando notika apšaude ar lielāko upuru skaitu ASV vēsturē. Vīrietis, kurš, saskaņā ar FIB sniegtajiem datiem, informējis par savu lojalitāti ISIS, vietējā geju klubā nogalināja 50 cilvēkus.

Ziņu lente
0