Krievijas kara bāze Baltkrievijā – atbilde uz Ukrainas militārajiem draudiem

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas vēstnieks Baltkrievijā Aleksandrs Surikovs. Foto no arhīva
Krievijas vēstnieks Baltkrievijā Aleksandrs Surikovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Baltkrievijā Aleksandrs Surikovs paskaidroja, ka militārās bāzes izveide Klincos, Brjanskas apgabalā, ir preventīvs pasākums, kas ļaus pretoties ukraiņu radikālisma izaugsmei.

RĪGA, 12. jūnijs – Sputnik. Krievijas kara bāzes izveide Klincos, Baltkrievijā ir preventīvs pasākums – reakcija uz militārajiem draudiem no Ukrainas puses, paskaidroja Krievijas vēstnieks Baltkrievijā Aleksandrs Surikovs.

Церемония открытия американского комплекса ПРО Aegis Ashore на румынской военной базе в Девеселу - Sputnik Latvija
NATO gatavo placdarmu Austrumeiropā karam ar Krieviju

"Baltkrievijai nav nekādas saiknes ar kara bāzes izveidi Klincos. Kā noprotu, ar Minskas vienošanos nekas neiznāk, un Ukrainā parādās radikālisms, veidojas galējie labējie spēki, pārsvaru gūst kara  piekritēji. Mēs to ļoti nevēlamies, un viņi būs jāaptur pie Krievijas robežas," – Surikovs paskaidroja nesenajā preses konferencē Minskā.

Viņš uzsvēra, ka tas ir preventīvs pasākums, ko Krievija īsteno, reaģējot uz augošajiem kara draudiem no Ukrainas puses.

Iepriekš vairāki Krievijas mediji informēja, ka Maskava ir nosūtījusi motorizēto strēlnieku brigādi uz dislokācijas vietu pie Baltkrievijas un Ukrainas robežas. Interneta izdevumi vēsta, ka karavīri ieradušies no Jekaterinburgas. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šajā jautājumā norādīja, ka jautājums par Krievijas bruņoto spēku grupējuma pastiprināšanos pie valsts robežām ar Baltkrieviju ir absurds.

Ziņu lente
0