Bijušais alianses virspavēlnieks Eiropā: NATO valstīm jāveic dialogs ar KF

CC BY 2.0 / John Orrell / Командующий вооруженных сил США в Европе генерал Филип Бридлав выступает в Орландо
Командующий вооруженных сил США в Европе генерал Филип Бридлав выступает в Орландо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc viņa teiktā, prezidenta vēlēšanas novembrī var sniegt ASV iespēju uzsākt attiecības ar KF no jauna.

RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. NATO valstīm jāveic pastāvīga komunikācija ar Krieviju, lai novērstu turpmāku saspīlējuma eskalāciju, paziņojis bijušais alianses spēku virspavēlnieks Eiropā Filips Brīdlavs, vēsta RIA Novosti.

"Es domāju, ka mums noteikti jāveic kvalitatīvi komunikācijas kanāli ar krieviem," — citē Defence News amerikāņu ģenerāli, kurš uzstājās Atlantijas Padomē.

Brīdlavs norādīja, ka vēlēšanas ASV novembrī varētu dot šādu iespēju uzsākt attiecības ar Krieviju "no tīras lapas". Kā alternatīvu, gadījumā ja Baltā nama jaunie saimnieki nevelēsies satuvināties ar Maskavu, ģenerālis norādīja uz militāro sakaru kanāliem, kas balstās uz 1972. gadā pieņemtām vienošanām par jūras incidentiem.

ģenerālis Filips Brīdlovs - Sputnik Latvija
Brīdlovs no jauna vēsta: Krievija apdraud Austrumeiropu

Filips Brīdlavs atstāja amatu maijā, 39 gadu nodienējot ASV bruņotajos spēkos. NATO spēku Eiropā virspavēlnieka amatā viņu nomainīja amerikāņu ģenerālis Kērtiss Skaparotti.

Iepriekš mediji ziņoja, ka tieši Brīdlavs ir autors NATO Austrumeiropas flanga nostiprināšanas mehānisma autors, ieskaitot karaspēka un tehnikas daudzuma pieaugumu Baltijas valstīs un Austrumeiropā. Būdams alianses spēku virspavēlnieks Eiropā, viņš aicināja Vašingtonu koncentrēties "uz Maskavas pieaugošo militāro spēku".

Ziņu lente
0