Vācu mediji stāsta par NATO problēmām ar ģeogrāfiskajām kartēm

CC BY 2.0 / U.S. Army/Markus Rauchenberger / Danish Army at Combined Resolve IIIДатская военная техника во время военных учений Combined Resolve III
Датская военная техника во время военных учений Combined Resolve III - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO rīcībā nav nepieciešamās informācijas par transporta ceļiem, kas tiek izmantoti mācībās "Anakonda 2016", tāpēc karaspēka pārvietošanās sagādā vērā ņemamas grūtības.

RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Vērienīgās NATO mācības "Anakonda 2016" Polijā ir likušas manīt alianses problēmas loģistikas un infrastruktūras jautājumos, informē RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Süddeutsche Zeitung.

Preses izdevums vēsta, ka NATO rīcībā nav nepieciešamo datu par transporta ceļiem, pa kuriem var pārvietoties smagā militārā tehnika. Ziemeļatlantijas alianse norāda, ka aukstā kara laikos "bijis labi zināms, kādus ceļus un tiltus var izmantot."

Церемония открытия масштабных учений НАТО Анаконда-2016 в Польше - Sputnik Latvija
Video
Polijā sākušās vērienīgas NATO mācības "Anakonda 2016"

"Pieejama tikai daļēja informācija par lietošanai piemērotiem dzelzceļa atzarojumiem, tiltiem un tuneļiem jaunajās NATO dalībvalstīs," –  Süddeutsche Zeitung citē alianses pārstāvja teikto.

Situāciju sarežģī arī tas, ka daudzi dzelzceļi valstī ir privatizēti, norāda raksta autors.

Grūtības rada arī karaspēku pārvietošanās valstīs, kas nav iestājušās NATO. Tranzītam nepieciešamo atļauju saņemšana dažās valstīs, piemēram, Čehijā var ilgt aptuveni mēnesi. Amerikāņu ģenerāļi jau ierosina izveidot "militāro Šengenas zonu", raksta avīze.

Mācības "Anakonda 2016" Polijā sākās otrdien. Tajās piedalās 31 tūkstotis karavīru no 24 valstīm un aptuveni tūkstotis militārās tehnikas vienību.

Mācības tiek organizētas kopš 2006. gada ik pēc diviem gadiem. Šogad "Anakondas" mērķis – apgūt manevrus kopīgas aizsardzības operācijas gadījumā hibrīddraudu apstākļos.

Ziņu lente
0