Vācija vairs neuzskata Krieviju par savu partneri

© 1st Brigade Combat Team, 1st Cav DivВоенные учения в Германии.
Военные учения в Германии. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas Aizsardzības ministrija uzskata, ka Krievija novēršas no Rietumiem, stiprina stratēģisko sāncensību un paplašina militāro darbību pie Eiropas Savienības robežām.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Pirmo reizi kopš 2006. gada Vācijas valdība gatavojas atjaunot tā saucamo "Balto grāmatu" – norādījumus valsts nacionālās drošības politikas jautājumos, informē RIA Novosti, atsaucoties uz preses izdevumu Die Welt.

ASV sestās flotes kuģis Mount Whitney - Sputnik Latvija
Baltijas jūrā sākas NATO spēku mācības Baltops

Aizsardzības ministrijas sastādīto dokumentu koriģēja arī citas tiesībsargājošās struktūras un izdarīja tajā virkni būtisku grozījumu, kas cita starpā skar arī Krieviju – kopš šī brīža Maskava vairs netiek uzskatīta par "partneri" – tā ir kļuvusi par "sāncenci".

Pēc dokumenta autoru domām, Krievija padara neskaidru robežu starp karu un mieru. "Maskava īsteno savas intereses ar vardarbīgām metodēm un pašapmierināti maina starptautisko tiesību garantētās robežas, tāpēc tā apdraud kārtību Eiropā, kas izveidojusies kopš "aukstā kara" beigām," – teikts dokumentā. Tā autori atzīmē, ka "Krievija novēršas no Rietumiem, stiprina stratēģisko sāncensību un paplašina militāro darbību pie Eiropas Savienības robežām."

Karavīri NATO. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zviedrija vēlas tuvināties NATO un sūtīt "iebiedēšanas signālu" Krievijai

Īpašas bažas "Baltās grāmatas" autoriem rada "digitālo saziņas līdzekļu izmantošana sabiedriskā viedokļa iespaidošanai, sākot ar neoficiālu kontroli diskusijās sociālajos tīklos un beidzot ar manipulācijām ar informāciju ziņās," – uzsver izdevums.

Spēka struktūras uzskata, ka tas var nopietni ietekmēt Vāciju, "tāpēc bez kursa fundamentālas maiņas tuvākajā laikā Krievija apdraud drošību mūsu kontinentā," – secina "Baltās grāmatas" sastādītāji.

Dokumentā uzskaitīti 10 faktori, kas apdraud Vāciju. To starpā pieminēts starptautiskais terorisms, radikālais nacionālisms, migrācijas jautājums un epidēmiju risks iedzīvotāju skaita pieauguma rezultātā.

"Baltā grāmata" tiks apstiprināta un iesniegta Ministru kabinetā pirms vasaras brīvdienām, precizēja Die Welt.

Ziņu lente
0