Politika

Bolīvijas prezidents: Trampam ir vajadzīga psihiatra palīdzība

© iprimagesASV prezidenta posteņa kandidāts republikānis Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV prezidenta posteņa kandidāts republikānis Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Republikāņu kandidātu visvairāk kritizē par viņa izteikumiem ASV turpmākās ārpolitikas jautājumos.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Bolīvijas prezidents Evo Moraless uzskata, ka ASV prezidenta amata kandidātam no Republikāņu partijas Donaldam Trampam ir nepieciešams psihiatrs.

"Atvainojiet par izteikumu, taču man šķiet, viņam ir vajadzīgs psihiatrs," — sacīja Moraless intervijā RIA Novosti, atbildot uz jautājumu, ko viņš domā par Trampu.

ASV prezidenta posteņa kandidāts republikānis Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Obama lūdz demokrātus nevērsties pret Trampu ar vardarbību

Bolīvijas prezidents pauda šaubas, ka tāds kandidāts varētu būt derīgs ASV. "Nezinu, vai tāds kandidāts būtu noderīgs pašām Savienotajām Valstīm. Nedomāju," – viņš atzīmēja.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks novembrī. Saskaņā ar priekšvēlēšanu rezultātiem Tramps ir saņēmis 1237 partijas delegātu balsis, kas nepieciešamas, lai izvirzītu viņa kandidatūru prezidenta amatam no Republikāņu partijas.

Agrāk Demokrātu partijas favorīte ASV prezidenta vēlēšanās Hilarija Klintone asi kritizēja Trampu par viņa uzskatiem ārpolitikā. Viņa atgādināja, ka Tramps ir kritizējis ASV sabiedrotos NATO, prognozējis, ka Saūda Arābija varētu iegūt savā rīcībā kodolieročus, kā arī solījis ļaut amerikāņu kareivjiem spīdzināt karagūstekņus. Tramps paziņoja, ka "nav pārliecināts, ka (ASV) klātos ļoti slikti, ja Japānai un Dienvidkorejai būtu kodolieroči."

Šie vārdi aizskāra pat ASV prezidentu Baraku Obamu, kurš paziņoja, ka "ar tādām lietām jokot nedrīkst."

Ziņu lente
0