NBS informē par Krievijas izlūkkuģi pie Latvijas robežas

CC BY 2.0 / Sergei Gussev / На побережье Балтийского моря
На побережье Балтийского моря - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Nacionālo bruņoto spēku informācijas Krievijas karakuģi un lidmašīnas regulāri parādās pie republikas robežas.

RĪGA, 2. jūnijs — Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ziņo, ka Baltijas jūrā valsts teritoriālo ūdeņu tuvumā atrodas Krievijas karakuģis.

"Latvijas ekskluzīvā ekonomiskā zonā 6,6 jūras jūdžu attālumā no teritoriāliem ūdeņiem tika identificēts Krievijas "Vishnya" klases karakuģis, — teikts NBS paziņojumā Tviterī.

Saskaņā ar atklātiem avotiem "Vishnya" klases kuģi ir 864 projekta pēdējās paaudzes izlūkošanas kuģu tips, kas tika izstrādāti Padomju Savienībā. Šīs sērijas kuģi bija būvēti poļu Gdaņskā.

Lidmašīna Su-27. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Patruļa informē par Krievijas lidmašīnām virs Baltijas jūras

Pēdējo reizi NBS ziņoja par Krievijas izlūkkuģa identificēšanu aprīļa beigās.

Kā izrietēja no paziņojuma, 25. aprīlī jūras spēki ir konstatējuši Krievijas izlūkkuģi "Igors Belousovs", kas atradās ekskluzīvājā Latvijas ekonomiskajā zonā 5 jūras jūdžu attālumā no LR akvatorijas.

Turklāt publiski pieejamā informācija liecina, ka Krievijas kara flotē izlūkkuģa "Igors Belousovs" nav. Šāds nosaukums ir tikai glābšanas un okeanogrāfisko pētījumu kuģim.

NBS regulāri ziņo par Krievijas BS kuģu un Krievijas lidmašīnu pietuvināšanos pie Latvijas robežas. Piemēram, nesen, saskaņā ar NBS datiem, Baltijas jūrā 7 jūras jūdžu attālumā no valsts robežas atradusies divas Krievijas militārās Parchim klases korvetes.

Korvete Boikij. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pie Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem novērots Krievijas kuģis un lidmašīna

NBS pārstāvji iepriekš ziņoja par četru Krievijas lidmašīnu klātbūtni debesīs virs Baltijas jūras netālu no Latvijas robežas. Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju veic NATO dalībvalstis. Iznīcinātāji tiek dislocēti Lietuvā un Igaunijā. Baltijas valstīm savu militāro lidmašīnu nav.

Krievijas Aizsardzības ministrija vairākkārt apgalvoja, ka visi lidojumi notiek, stingri ievērojot starptautiskos noteikumus.

Turklāt virs Baltijas regulāri tiek fiksēta NATO izlūkošanas lidmašīnu klātbūtne, piemēram, ASV GS lidaparāts pirms divām nedēļām tika identificēts pie Kaļiņingradas apgabala robežas. Pēc mediju datiem, tas notika jau piekto reizi divu nedēļu laikā.

Ziņu lente
0