Katastrofas dienā tehnika konstatējusi trīs avārijas uz EgyptAir lidmašīnas klāja

© REUTERS / Mohamed Abd El GhanyСамолет авиакомпании EgyptAir в Египте
Самолет авиакомпании EgyptAir в Египте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt ekipāža nebija paziņojusi ne par vienu no trim gadījumiem, kad lidmašīnas sistēmu darbībā tika piefiksētas problēmas.

RĪGA, 2. jūnijs — Sputnik. Vismaz trīs reizes 24 stundu laikā pirms katastrofas lidaparātā EgyptAir tika konstatētas novirzīšanas.

Aviokompānijas EgyptAir pasažieru laineris A320. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
EgyptAir lainera bojāejas iemesls, iespējams, ir dūmu detektoru bojājums

Kā ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz franču izdevumu Parisien, avārijas dienā lidmašīna izdarīja aptuveni sešus lidojumus. Avoti pavēstījuši laikrakstam, ka anomālijas parādījās pēc lidmašīnas pacelšanās no Eritrejas galvaspilsētas — Asmera, kā arī izlidot no Tunisijas un Kaira. Piloti nebija paziņojuši par problēmu — to konstatējusi iebūvētā tehnika.

Francijas telekanālu France 3 paziņoja par trīs incidentiem ar EgyptAir lidmašīnu līdz katastrofas brīdim. Pēc telekanāla datiem, "vismaz trīs reizes" tajā dienā šī lidmašīna bija spiesta mainīt kursu vai veikt ārkārtas nolaišanos.

Priekšvakarā Franču aviokatastrofu izmeklēšanas birojs (BEA) apstiprināja, ka uztvertais signāls nāca no EgyptAir lidmašīnas melnās kastes. Tomēr nogrimuša lidaparāta pašrakstītāji pagaidām nav atrasti.

Аэробус 320 авиакомпании EgyptAir, который исчез с радаров над Средиземным морем в четверг 19 мая 2016 - Sputnik Latvija
EgyptAir lidmašīnas atlūzas atrastas jūrā

Aviokompānijas EgyptAir pasažieru lidmašīna A320, kas lidoja no Parīzes uz Kairu, reiss MS804, 19. maija rītā Vidusjūrā Ēģiptes gaisa telpā pazuda no dispečeru radariem. Lidmašīnā atradās 66 pasažieri un apkalpes locekļi. Ēģiptes karavīri atrada lidmašīnas atlūzas un pasažieru mantas jūrā, 290 kilometru attālumā uz ziemeļiem no Aleksandrijas pilsētas.

Mediji izvirza dažādus notikušā iemeslus. Saskaņā ar vienu no versijām, automātika kabīnē pārraidījusi viltus signālus par dūmu veidošanos. Tādēļ piloti varēja atslēgt svarīgas drošības sistēmas, kas varētu novest pie svarīgu drošības sistēmu, tostarp arī lidojuma kontroles automātiskās sistēmas aizsardzības atslēgšanos. Tajā pašā laikā viens no kriminālistiem, kas piedalījās atrasto līķu apskatē avārijas vietā, paziņoja, ka bojājumu raksturs liecina par sprādzienu uz lidmašīnas klāja.

Ziņu lente
0