Jūsu benzīns, mūsu autobusi

© REUTERS / Ints KalninsDegvielas uzpildes stacija Ādažos. Foto no arhīva
Degvielas uzpildes stacija Ādažos. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas valdības cerības uz to, ka benzīna jaunā akcīze nāks par labu budžetam, nav attaisnojušās. Transporta kompānijas vienkārši ir sākušas uzpildīt mašīnas Latvijā.

RĪGA, 29. maijs – Sputnik. Kad Igaunijas valdība paaugstināja benzīna tarifus, transporta kompānijas vienkārši sāka apmeklēt degvielas uzpildes stacijas Latvijā, raksta BBN.

Šī gada 1. februārī degvielas akcīze Igaunijā palielinājās par 14%, līdz ar to degvielas cena Igaunijā kļuva augstākā Baltijas valstīs. Salīdzinājumā ar Latviju un Lietuvu dīzeļdegvielas mazumtirdzniecības cena Igaunijā ir par 6-10 centiem augstāka.

Работа автозаправочной станции Лукойл - Sputnik Latvija
Kāpēc Latvijā benzīns ir dārgāks nekā kaimiņvalstīs

Valdība cerēja, ka šis pasākums palīdzēs papildināt valsts kasi, taču kļūdījās: degvielas akcīzes nestie ienākumi ir samazinājušies par 44% – no 76 miljoniem eiro līdz 26 miljoniem.
Рейтинг стран Европы по ценам на бензин – 2016

Pētījumi liecina, ka puse Igaunijas transporta kompāniju savas mašīnas tagad uzpilda ārvalstīs, pie tam trešā daļa no tām dodas uz Latviju. Igauņu mašīnas apmeklē arī DUS Lietuvā, Polijā un Krievijā.

Cenu starpība 10 centu apmerā var būt ļoti nozīmīga kompānijai, kuras rīcībā ir autobusi vai kravas automašīnas, ja to benzīna tvertnes var ietilpināt 1000 litrus degvielas, tāpēc ir daudz izdevīgāk izmest nelielu līkumu un iebraukt kaimiņvalstī.

Ziņu lente
0