Lepēna solīja atzīt Krimu par Krievijas teritoriju, ja kļūs par Francijas prezidenti

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Pāriet pie mediju bankasМарин Ле Пен
Марин Ле Пен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Franču partijas "Nacionālā fronte" līdere Marina Lepēna paziņoja, ka ir gatava atzīt Krimas atkalapvienošanos ar Krieviju, ja tiks ievēlēta valsts vadītāja amatā.

RĪGA, 20. maijs – Sputnik."Es skaidri saskatu šādu iespēju. Ļoti iespējams, Francija atzīs Krimu par Krievijas teritoriju, kad es kļūšu par Francijas prezidenti," — sacīja Lepēna intervijā RT France.

Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Puškovs iesaka ES domāt par sankciju kaitējumu, nevis par Krievijas draudiem

Politiķe piebilda, ka "Nacionālā fronte" negatīvi raksturo pret Krieviju vērstās sankcijas jau no sankciju politikas īstenošas sākuma.

Ieteikumi atzīt Krimu par Krievijas teritoriju arvien biežāk atskan Eiropā. 18. maijā Veneto apgabala padome (Itālijas) pieņēma rezolūciju ar aicinājumu nacionālajai valdībai atzīt Krimu par Krievijas reģionu un atcelt sankcijas, kas tika ieviestas pret Krieviju.

"Nacionālā fronte" iestājas par konservatīvām vērtībām, migrācijas ierobežojumiem un pretestību eirointegrācijai. Partijas popularitāte Francijā pakāpeniski pieaug: pēdējās Eiropas Parlamenta vēlēšanās par to nobalsoja 25,4% vēlētāju.

2016. gada februārī Marina Lepēna paziņoja, ka gatavojas kandidēt prezidenta vēlēšanās, kas šajā valstī notiks 2017. gadā. Vairāku veikto aptauju rezultāti liecina, ka pagaidām viņa atpaliek no sava galvenā konkurenta, lielākās republikāņu partijas pārstāvja Alēna Žipē.

Ziņu lente
0