EgyptAir lidmašīna pazudusi no radariem 11 tūkstošu metru augstumā

© REUTERS / Amr Abdallah DalshСамолет авиакомпании EgyptAir
Самолет авиакомпании EgyptAir - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz kuģa klāja atradās 56 pasažieri un 10 apkalpes locekļi - divu Eiropas valstu un trīs arābu valstu pilsoņi. Pasažieru vidū ir bērni.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Egyptair pasažieru lidmašīna, kas lidojusi no Parīzes uz Kairu, pazuda no radariem naktī uz ceturtdienu.

Pēc pēdējiem datiem, reiss MS804 pazudis no novērošanas ekrāniem pēc 10 minūtēm, kad  bija šķērsojis Ēģiptes gaisa telpu. Lidsabiedrība izveidojusi operatīvo štābu pasažieru lidmašīnas meklēšanai. Pazudušu gaisa kuģi meklē Ēģiptes un Grieķijas militārie gaisa spēki.

Egyptair vēsta, ka pēdējo reizi, kad ekipāža kontaktējās ar dispečeriem, lidaparāts atradās aptuveni 11 tūkstošus metru augstumā.

Uz Airbus A320 klāja atradās 56 pasažieri un 10 apkalpes locekļi, tie ir Saūda Arābijas, Ēģiptes, Francijas, Lielbritānijas un Irākas pilsoņi. Pēc kompānijas datiem, pasažieru vidū bija trīs mazi bērni.

Авиакомпания EgyptAir в аэропорту Шарля де Голля в Париже - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāju pazudušajā lidmašīnā A320 EgyptAir nav

Egyptair atvēra karsto līniju pazudušās lidmašīnas pasažieru radiniekiem. Tie, kas atrodas ārpus Ēģiptei, var zvanīt pa numuru: +202 259 893 20.

Lidmašīna izlidoja pulksten 23.09 (Parīzes laiks) no Šarla de Golla lidostas un pēc aprēķiniem degviela tvertnēs, jau esot beigusies. Kuģa apkalpe nebija paziņojusi par ārkārtējo situāciju uz klāja, paziņoja Egyptair.

Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Šerifs Fathi steidzami pārtrauca savu vizīti Saūda Arābijā un atgriežas dzimtenē saistībā ar incidentu ar Airbus A320, ziņo Ēģiptes mediji.

Flightradar portāls publicējis pazudušas lidmašīnas lidojuma maršrutu.

Aviokompānija paziņoja, ka lidmašīnu vada pieredzējusi ekipāža: pirmais pilots kopumā nolidojis 6275 stundas, ieskaitot 2101 stundas ar šā tipa lidmašīnām, otrais pilots nolidojis 2766 stundas.

Ziņu lente
0