Piebalgs: jāatjauno dienests armijā un jāiesauc visi kā viens

© CC BY-SA 2.0 / Aivis Freidenfelds, Valsts kancelejaPartijas "Vienotība" priekšsēdētāja kandidāts Andris Piebalgs. Foto no arhīva
Partijas Vienotība priekšsēdētāja kandidāts Andris Piebalgs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Andris Piebalgs, partijas "Vienotība" priekšsēdētāja vietas kandidāts, bijušais eirokomisārs, uzskata, ka jāatjauno obligātais karadienests un jāļauj dienēt armijā visiem, kas to vēlas.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Pirmdien Andris Piebalgs piedalījās debatēs Rēzeknē un negaidot atsauca atmiņā ASV prezidenta kandidātu, republikāņu partijas pārstāvi Donaldu Trampu, kurš nopietni apšaubīja nepieciešamību paplašināt NATO klātbūtni Baltijas valstīs.

"Ja to uzskatīs ASV, tad arī pārējās NATO valstis tā uzskatīs. Ņemot vērā šo risku, mums ir jāiet uz obligātā (militārā) dienesta (atjaunošanu). Tikai iesaistot katru mēs varam aizsargāt valsti," – Piebalga vārdus citē LA.

Politiķis piebilda, ka pats ir gatavs kļūt par rezervistu, iegādāties nepieciešamo ekipējumu un ņemt ieročus rokās, ja radīsies vajadzība. Agrāk viņš nav varējis iestāties zemessardzē, jo tam vienmēr ir pietrūcis laika.

Latvijas armijas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministrija palielinās armiju

Piebalgs paskaidroja, ka mūsu nedrošajos laikos, kad karadarbības vešanas metodes ir ievērojami mainījušās, būtu jāļauj dienēt armijā visiem, kuri to vēlas, pat tiem, kas nevar izpildīt nekādus fiziskos normatīvus.

"Latvijai ir jāizmanto visu cilvēku potenciāls — jāparāda, ka nopietni esam pret draudiem," sacīja Piebalgs.

Rēzeknē Androis Piebalgs piedalījās debatēs kopā ar otru partijas "Vienotība" priekšsēdētāja kandidātu Eduardu Smiltēnu. Viņš pavēstīja, ka  obligātais militārais dienests Latvijā nav jāatjauno. Tas prasītu ievērojamus budžeta ieguldījumus, taču Latvijā naudas nepietiek pat veselības aprūpei un izglītībai. Politiķis ieteica lielāku uzmanību pievērst Zemessardzes un Jaunsardzes attīstībai. Pēc viņa domām abas šīs struktūras "krīzes laikā sagatavos iedzīvotājus pretestībai iespējamam agresoram."

Ziņu lente
0