Rīgu apmeklēs bibliotekāri no Krievijas

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasСотрудница в научной библиотеке
Сотрудница в научной библиотеке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaļiņingradas apgabalā notiek Krievijas speciālistu kongress, kura mērķis ir bibliotekāru darbā gūtās pieredzes apmaiņa.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Konferences dalībnieki no Krievijas apmeklēs Nacionālo bibliotēku Rīgā. Krievijas bibliotēku asociācijas konference norit Svetlogorskā – Kaļiņingradas apgabala kūrortā, informēja reģionālās valdības preses dienests.

"Forumā piedalās vairāk nekā 1,3 tūkstoši speciālistu no 64 Krievijas reģioniem. Īpašie viesi – rakstnieki Tatjana Ustinova un Jevgēņijs Vodolazkins. Atgādināsim, ka pērnā gada maijā konferencē, kas notika Samarā, Kaļiņingradai tika piešķirts statuss "Krievijas bibliotēku galvaspilsēta — 2016," — teikts ziņojumā.

Krievijas bibliotēku kongress ir lielākais forums valstī, kas pulcē speciālistus bibliotēku, kultūras, izglītības un izdevniecības jomās. Kongresa dalībnieki apmainās pieredzē par bibliotēku darbību. 2015. gadā Krievijas bibliotēku asociācija, kas 2015. gadā svinēja savu 20. gadadienu, apvieno 80 Krievijas reģionu pārstāvjus.

Šīgada Krievijas bibliotēku kongresa tēma ir — "Bibliotēka un jaunās tehnoloģijas kultūras sfērā". Konference tika organizēta ar Kaļiņingradas apgabala valdības un reģiona Kultūras ministrijas atbalstu. Līdz 20. maijam sekciju sēdēs un diskusijās speciālisti apspriedīs aktuālus jautājumus bibliotēku un kultūras nozares attīstībā.

Здание Национальной библиотеки - Sputnik Latvija
Nacionālo bibliotēku nomazgās par 110 tūkstošiem eiro

Foruma darbs norisināsies vairāk nekā 10 vietās: Imanuēla Kanta vārdā nosauktajā Baltijas valsts universitātē, Apgabala vēstures un mākslas muzejā, Pasaules okeāna muzejā, kā arī apgabala centra un pilsētu muzejos un bibliotēkās. Konferences dalībnieki dosies arī uz Latviju, lai apmeklētu Latvijas Nacionālās bibliotēkas jauno ēku.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas unikālā ēka, kas tiek dēvēta arī par "gaismas pili", atrodas pie Torņkalna un Āgenskalna robežas Rīgā. Vērienīgo projektu, kas izmaksāja vairāk nekā 130 miljonus latu, nereti sauc par pieminekli bijušajai kultūras ministrei Helēnai Demakovai. Neskatoties uz finanšu krīzi, kas 2008. gadā izveidojās Latvijā, tika uzsākta bibliotēkas celtniecība. Jāpiebilst, ka tā ir dārgākā šāda tipa ēka pasaulē.

Ziņu lente
0