Igaunija vēsta, ka Krievijas lidmašīnas robežu nav pārkāpušas

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasStratēģiskie bumbvedēji Tu-95MS. Foto no arhīva
Stratēģiskie bumbvedēji Tu-95MS. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas GKS preses dienests vēsta, ka Krievijas lidmašīnas, ko virs Baltijas jūras pavadīja britu iznīcinātāji, pārvietojušas starptautiskajā gaisa telpā.

RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Krievijas Gaisa kosmisko spēku lidmašīnas, par ko vakar informāciju publicēja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija, nav pārkāpušas Igaunijas gaisa telpas robežas, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz Igaunijas GKS preses dienesta teikto.

Lidmašīnas Su-24 taktisko mācību laikā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pie Latvijas robežām redzētas krievu lidmašīnas un izlūkkuģis

Nesen informāciju par šo gadījumu publicēja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija un atzīmēja, ka lidmašīnas Eurofighter Typhoon pacēlušās gaisā, lai pavadītu Krievijas kara transporta lidmašīnas An-26, An-12 un Il-76, kuras maršrutā virs Baltijas jūras pietuvojušās Baltijas valstu gaisa telpas robežām.

Igaunijas GKS preses dienesta pārstāvis vēstīja, ka Krievijas lidmašīnas atradušās starptautiskajā gaisa telpā un Igaunijas robežu nav pārkāpušas.

"Krievijas GKS lidmašīnas atradās starptautiskajā gaisa telpā un Igaunijas robežu nepārkāpa. NATO lidmašīnas noskaidro netālu no robežām lidojošo citu valstu gaisa kuģu piederību – tā ir parasta parādība, un nekas neparasts ceturtdien nenotika," – pastāstīja preses dienesta pārstāvis izdevumam Postimees.

Viņš atgādināja, ka ceturtdien no aviobāzes Emari pacēlušies britu iznīcinātāji, kuri aprīļa beigās sāka Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanu Ziemeļatlantijas alianses spēku rotācijas kārtībā.

"Krievijas lidmašīnas nelidoja vienā grupā. Vispirms iznīcinātāji identificēja lidmašīnu, kas no Sanktpēterburgas devās uz Kaļiņingradu. Tās transponderis bija atslēgts. Vienlaikus no Kaļiņingradas uz Sanktpēterburgu lidoja vēl divas lidmašīnas. Arī tās briti identificēja," – atzīmēja preses dienesta pārstāvis Alars Lātss.

Krievijas Aizsardzības ministrija ir vairākkārt informējusi, ka Krievijas GKS lidmašīnas stingri ievēro starptautiskos noteikumus, kas regulē gaisa telpas izmantošanu virs neitrālajiem ūdeņiem, un nepārkāpj citu valstu robežas.

Ziņu lente
0