Sīrijā gājis bojā krievu karavīrs

© Sputnik / Juliana Solovyov / Pāriet pie mediju bankasПрощание с погибшим в Сирии военным Антоном Ерыгиным
Прощание с погибшим в Сирии военным Антоном Ерыгиным - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Homsas provincē Sīrijā gājis bojā krievu karavīrs Antons Jerigins. Šodien viņš tika guldīts zemē dzimtajā ciemā netālu no Voroņežas.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Homsas provincē kaujinieku apšaudes rezultātā smagus ievainojumus guva krievu karavīrs Antons Jerigins, kurš pavadīja Krievijas Miera uzturēšanas centra automašīnas. Pēc apšaudes viņš tika nogādāts hospitālī, kur kara mediķi divas diennaktis cīnījās par viņa dzīvību, taču diemžēl nesekmīgi.

Lielākā daļa Krievijas bruņoto spēku grupējuma jau ir izvesta no Sīrijas, taču objekti Hmeimimas lidostā un jūras kara bāze Tartā turpina darbu. Karavīri kontrolē uguns pārtraukšanas režīma ievērošanu un palīdz Sīrijas armijai uzbrukumos.

Antons Jerigins ir absolvējis Voroņežas Ekonomikas institūtu. Pēc tam viņš uzsāka dienestu armijā un palika dienēt kā sakarnieks saskaņā ar līgumu. Uz Sīriju seržants Jerigins devās aprīļa sākumā. Bija paredzēts trīs mēnešus ilgs komandējums. Paziņas stāstīja, ka Antons katru dienu zvanījis uz mājām un rakstījis īsziņas vecākiem.

Jerigina mirstīgās atliekas jau nogādātas dzimtenē, Voroņežā. Atvadu ceremonijā piedalījās aptuveni piecsimt cilvēki – karavīri, Jerigina paziņas, pilsētas un apgabala administrācijas pārstāvji un Voroņežas iedzīvotāji.

Antons Jerigins ar militāru godu apglabāts dzimtajā ciemā.

Viņa daļas komandieris ieteicis pēc nāves piešķirt karavīram valsts apbalvojumu.

Ziņu lente
0