Video

Policija izklīdināja Brazīlijas prezidentes piekritēju protesta akciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti izmantoja piparu gāzi, lai izklīdinātu protestētājus pie Brazīlijas senāta ēkas. Vairāki protesta akcijas dalībnieki ir cietuši.

Brazīlijas galvaspilsētā tiesībsargājošo iestāžu darbinieki izmantoja piparu gāzi prezidentes Dilmas Rusefas atbalstītāju pūles izklīdināšanai, kas protestēja pret valsts vadītājas impīčmentu pie senāta ēkas.

Tūkstošiem cilvēku sapulcējās pie valdības ēkas, kur trešdien notika diskusija par Dilmas Rusefas impīčmentu, ziņoja aģentūra Ruptly.Demonstrācijas laikā notikušas sadursmes starp Rusefas atbalstītājiem un policijas darbiniekiem, kurus protestētāji apmētāja ar petardēm.

Trešdien, 12. maijā Senātā notika diskusija par Rusefas pagaidu atstādināšanu no amata. Ja par impīčmentu nobalsos 41 Senāta loceklis no 81 (vairāk nekā 50%), Rusefa tiks atstādināta uz 180 dienām, un viņas pienākumi uz laiku pāries pie viceprezidenta Mišela Temera. Vēlāk notiks vēl viena Senāta sēde Augstākās tiesas vadītāja vadībā. Tad Rusefas liktenis būs izlemts neatgriezeniski: ja divas trešdaļas deputātu (54 cilvēki) nobalsos par impīčmentu, valsts vadītāja atstās amatu.

Ziņu lente
0