Latvijas juristi uzskata, ka sieviešu aizsardzība iet pretrunā ar Satversmi

CC BY-SA 2.0 / allnightavenue / Насилие в семье
Насилие в семье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija ir pēdējā ES dalībvalsts, kas joprojām nav parakstījusi Stambulas konvenciju - papildu instrumentu cīņā ar vardarbību ģimenē.

RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Stambulas konvencija ir vērsta uz vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu. To parakstīja 41 ES dalībvalsts, 21 valsts to pat ratificēja.

Līdz pēdējam domāja tikai Čehija, kas 2. maijā pievienojusies konvencijai, un Latvija. Tomēr mūsu valsts atsakās to darīt. Iemesls — pētījums, ko pēc Tieslietu ministrijas pasūtījuma veicis Ingas Kačevskas birojs, un Strasbūrā parakstījusi Baiba Rudevska.

Погост в деревне Васильево - Sputnik Latvija
Badā mirusi sieviete atrasta tikai pēc pieciem gadiem

Analizējot Stambulas konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenes novēršanu, birojs rekomendēja Latvijai to neparakstīt. Pētījumā tika minēti dažādi apgalvojumi: tā traucēs… godāt Latvijas brīvības cīnītājus, valsts nevar sev atļauties sekot neomarksistikas ideoloģijai un atbalstīt "gender" feminismu, raksta lsm.

" Ja Satversmes preambula skaidri pasaka, ka Latvijas tauta godina savus brīvības cīnītājus, piemin svešo varu upurus, tad Latvijas tauta nevar piekrist Starptautiskā līgumā ietvertam apgalvojumam par to, ka Latvijas vīrieši dominē pār Latvijas sievietēm un diskriminē sievietes, un apgrūtina sieviešu pilnīgu attīstību. Bez Latvijas brīvības cīnītājiem, kuri pārsvarā bija tieši Latvijas vīrieši, mums nebūtu tagad savas valsts. Mēs nevaram godāt savus brīvības cīnītājus, vienlaicīgi pasakot, ka viņi jau toreiz (vēsturiski) apgrūtināja sieviešu pilnīgu attīstību un dominēja pār sievietēm." — skaidro savu pozīciju pētījuma autori.

Tad vēl interesantāk: "…kā zināms, komunistiskais režīms bija tieši marksisma ideoloģijas produkts. Tad kādēļ lai Latvijas tauta tagad atbalstītu un apsveiktu neomarksistiskas ideoloģijas — "gender" feminisma — ienākšanu Latvijas tiesību sistēmā un visās dzīves jomās?" Tāpat, pēc juristu domām, Stambulas konvencijas pasludināšana ies pretrunā ar Satversmes pirmo punktu "Latvija ir neatkarīga demokrātiskā Republika". Pretrunu iemesls slēpjas apstāklī, ka konvencija "liks veselu tautu pakļauties vienai ideoloģijai – radikālajam feminismam".

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība) palika apmierināts ar atskaiti, viņš uzskata, ka viss ir uzrakstīts pareizi, un nevajadzētu parakstīt konvenciju.Jebkāds atzinums, kas nepauž neoliberāļu viedokli, viņiem būs slikts un apkarojams. Saldus sapņus! https://t.co/1RbzhmCGYB


Ziņu lente
0