"Eirovīzijas" dalībvalstu karogi tiks pacelti 8. maijā

© WikipediaЕвровидение
Евровидение - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Muzikālais konkurss notiks Zviedrijas galvaspilsētā no 10. līdz 14. maijam.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Svētdien, 8. maijā notiks karogu pacelšanas ceremonija, sestdien preses konfrencē ziņoja Stokholmas mērijas pārstāvis Svante Hodells.

"Ceremonija notiks pilsētas centrā Karaliskās pils priekšā. Saskaņā ar zviedru tradīciju, karogi tiks pacelti alfabēta kārtībā," — informēja mērijas pārstāvis.

Viņš piebilda, ka ceremonijā piedalīties aicināti konkursa dalībvalstu vēstnieku, viņu delegāciju locekļi, mākslinieki un "Eirovīzijas" pielūdzēji, mērijas pārstāvji un konkursa organizatori no Eiropas Raidorganizāciju savienības (EBU) un Zviedrijas televīzijas SVT.

Karogus pacels Leibgvardes kareivji. Tas ir vecākais Zviedrijas armijas pulks, ceremonijas muzikālais pavadījums uzticēts Zviedrijas bruņoto spēku Armijas orķestrim.

Mērijas pārstāvis pavēstīja, ka šis notikums pilsētai ir ļoti neparasts. Līdz šim tāda ceremonija ir notikusi tikai divas reizes – Olimpisko spēļu laikā 1912. gadā un ANO konferences laikā, kas bija veltīta apkārtējās vides aizsardzības jautājumiem un notika Stokholmā 1972. gadā.

No Latvjas "Eirovīzijā" piedalīsies 21 gadu vecais muzikants Justs Sirmais ar dziesmu Heartbeat, ko sacerējusi dziedātāja Aminata – pagājušā gada Eirovīzijas dalībniece, kas pārstāvēja Latviju. Pirms pieciem gadiem Justs pameta savu dzimto Ķekavu un sāka pelnīt iztiku, spēlēdams ģitāru Rīgas ielās. Septiņpadsmit gadu vecumā viņš izveidoja grupu Tax Free, kas savā radošajā darbībā smeļas iedvesmu grupas Red Hot Chilli Peppers daiļradē.

Justs uzskata, ka Latvijā itin labi iespējams nopelnīt iztiku ar mūziku, taču, viņaprāt, nauda nemaz nav tik svarīga. Pats galvenais – gūt gandarījumu savā darbā.

Ziņu lente
0