Video

Čečenu īpašo uzdevumu vienība "ieņem" Arktiku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čečenu Republikas IeM īpašo uzdevumu vienības karavīri trīs reizes desantējās Ziemeļpola rajonā. Noteiktajā rajonā viņi identificēja un "iznīcināja" nosacītā pretinieka nometni, kā arī veica treniņus skarbajos klimatiskajos apstākļos.

Vislabāk sagatavotie Čečenu Republikas IeM īpašo uzdevumu vienības karavīri devās ekspedīcijā uz Arktiku. Grupa trīs reizes desantējās no divu tūkstošu metru augstuma. Pirmo reizi viņi desantējās no lidmašīnas Il-76, nosēžoties noteiktajā rajonā. Divas reizes desantam tika izmantoti helikopteri Mi-8. Pēc desantēšanās Čečenu Republikas IeM darbinieki identificēja nosacītā pretinieka nometni, kas treniņu gaitā tika "iznīcināta".

Ekspedīcijas laikā čečenu karavīri devās marša pārgājienā astoņu kilometru maršrutā ar nakšņošanu, pārvarēja ledus kalnus un plaisas, iemācījās iegūt dzeramo ūdeni un orientēties apvidū.

Īpašo uzdevumu vienības ekspedīcija bija plānojusi pavadīt Arktikā vienu nedēļu, taču treniņi ilga trīs nedēļas. Šajā laikā grupa izpildīja arī civilpersonām paredzētu uzdevumu – palīdzēja krievu polārpētniekiem attīrīt nolaišanās un pacelšanās joslu.

Ziņu lente
0