Latvijas hakeri aizturēti Gruzijā par krāpšanos ASV

© Zhent_Хакеры
Хакеры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gruzijas prokuratūra aizturējusi trīs krāpniekus, kuri apzaguši ASV uzņēmumu par 450 tūkstošiem dolāru. Viņu vidū bija divi Latvijas pilsoņi.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Gruzijas prokuratūra aizturējusi trīs cilvēkus, tai skaitā Latvijas pilsoņus, kuri ASV uzņēmumā nozaguši 450 tūkstošus dolāru, stāsta Sputnik Gruzija.

Prokuratūras darbinieku publicētā informācija liecina, ka Latvijas pilsoņi Vladislavs Borisovs un Jevgēņijs Kalnmalis, kopā ar Gruzijas pilsoni Dāvidu Gagnidze fiktīvi reģistrējuši kompāniju Gruzijā "Georgia Fruit 16" un atvēruši kontus dažādās Gruzijas bankās.

Izmeklēšanā noskaidrojās, ka 20. aprīlī apsūdzētie īstenojuši hakeru uzbrukumu nenosauktas amerikāņu kompānijas e-pastam un pārskaitījuši tai piederošo naudu uz "Georgia Fruit 16" kontu. Hakeri tika aizturēti komercbankā, kad noņēma no konta 440 tūkstošus dolāru.

Хакер за компьютером - Sputnik Latvija
Viedoklis
Čalovska savādā lieta

Ja tiesa atzīs aizturētos par vainīgiem krāpšanā lielos apmēros, viņiem draudēs cietumsods no 6 līdz 9 gadiem.

Šī nav pirmie Latvijas hakeri, kas kļuvuši pazīstami ASV, tomēr tādu slavu kā "Imantas hakerim" – Denisam Čalovskim puišiem izcīnīt vēl nav izdevies. Atgādināsim, ka 2012. gadā Čalovskis tika apsūdzēts par to, ka viņš ar līdzdalībniekiem no Krievijas un Rumānijas izstrādājis un ieviesis internetā datora vīrusu Gozi, kurš no ASV iedzīvotāju kontiem noņēmis miljoniem dolāru. FIB iekļāva Čalovski planētas meklētāko kibernoziedznieku sarakstā.

Tomēr daži varētu apskaust Čalovska likteni. Jā, protams, 2012. gadā viņu arestēja specdienesti, viņš pavadīja gandrīz gadu Rīgas Centrālcietumā un pēc tam tika nodots ASV, kur viņš vēl gadu pavadīja Manhetenas cietumā Ņujorkā. Taču no otras puses, Deniss kļuvis pazīstams visā valstī, viņu pat piedāvāja nominēt balvai "Latvijas lepnums 2013", un viņa ieslodzījuma termiņš mistiski tika samazināts no 67 gadiem līdz jau izciestajam sodam. Diezin vai tāpat paveiksies Gruzijā arestētajiem hakeriem.

Ziņu lente
0