Žurnālists pieteicis bada streiku pēc aizlieguma strādāt Ukrainā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savika Šustera, Kanādas pilsoņa darba atļauja tika anulēta sakarā ar nepatiesu ziņu sniegšanu viņa dokumentos.

RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. Žurnālists Saviks Šusters, kam atņemtas tiesības strādāt Ukrainā, ir pieteicis bada streiku.

Vakar tika anulēta Kanādas pilsoņa Šustera atļauja darbam Ukrainā. Valsts Nodarbinātības dienests paziņoja, ka šis lēmums pieņemts žurnālista darba devēja iesniegto nepatieso ziņu dēļ, ko iesniedzis. Iestādes pārstāvji paskaidroja, ka žurnālists, piemēram, nav norādījis, ka attiecībā uz viņu ierosināta krimināllieta. Jāpiebilst, ka gada sākumā Šusters pastāstīja, ka pret viņu ierosināta lieta par nodokļu nenomaksāšanu.

"Es piesaku bada streiku līdz brīdim, kad man tiks atdotas tiesības strādāt Ukrainā," – pavēstīja Šusters kanāla "3.S" ēterā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pauda cerību, ka tuvākajā laikā incidents tiks atrisināts. Valsts premjerministrs Volodimirs Groismans uzdeva atrisināt situāciju saskaņā ar likumdošanu.

Ukrainas galvaspilsētas mērs Vitālijs Kličko no savas puses centās atbalstīt Šusteru un piedāvāja iespēju veidot savus šovus pilsētas telekanālā "Kijeva".

ESDO pārstāve vārda brīvības jautājumos Dunja Mijatoviča aicināja Ukrainas valdību nekavējoties noskaidrot žurnālista Savika Šustera lietas apstākļus un nelikt šķēršļus viņa profesionālajai darbībai.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja Mijatovičas atbildi.

"Vienreizēji ātrs un viennozīmīgs vērtējums! Varbūt iespējams vēl kaut ko tikpat precīzi un nepārprotami pieprasīt no Ukrainas valdības? Piemēram, beidzot izsniegt akreditācijas krievu žurnālistiem, izmeklēt krievu žurnālistu slepkavības vai atsākt aizliegto televīzijas kanālu translēšanu," – Zaharova rakstīja savā profilā sociālajā tīklā Facebook.

Šusters ir dzimis Lietuvas PSR, vēlāk kopā ar ģimeni emigrējis uz Kanādu. Ukrainā žurnālists strādā kopš 2005. gada, pēdējā laikā vada šovu "Šuster Live" televīzijas kanālā "3S.tv". Agrāk vairākus gadus strādāja Krievijā.

Ziņu lente
0