Velosipēdistu karš: jauns pavērsiens skandālā

© SputnikФлешмоб в социальных сетях в поддержку мэра Риги Нила Ушакова
Флешмоб в социальных сетях в поддержку мэра Риги Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Vienotības" deputāts uzrakstījis iesniegumu Drošības policijai par Rīgas mēru, pats Rīgas mērs skaidro, ka nav vēlējies aizvainot deportāciju upurus, savukārt sociālajos tīklos izvēršas kampaņa viņa atbalstam.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Turpinās skandāls ap karikatūru, ko savā Facebook profilā publicēja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Pagājušajā nedēļā Rīgas mērs savā personīgajā lapā Facebook publicēja attēlu, kurā izsmieta prasība par kompensāciju no Krievijas 185 miljardu eiro apmērā. Tajā redzams velosipēdists, kurš pats sev grūž nūju ritenī, krīt un gatavojas pieprasīt kompensāciju.

Reakcija par šo joku izrādījās ļoti nervoza: Raivis Dzintars, Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs pieprasīja atvainošanos, bet Ruta Pazdere, zaudējumu aprēķina komisijas pārstāve, pat apsolīja Ušakovam cietumsodu uz laiku līdz 5 gadiem.

Taču, kā izrādījās, arī tas vēl nav viss: deputāts Vilnis Ķirsis ("Vienotība") uzrakstīja iesniegumu Drošības policijai un pieprasīja ierosināt krimināllietu pret galvaspilsētas mēru saskaņā ar 74.1. pantu – par genocīda un noziegumu pret cilvēci publisku noliegšanu vai attaisnošanu, kara noziegumu vai genocīda slavināšanu vai attaisnošanu. Ušakovs savukārt painteresējās, kas sakodis deputātu.

Vakar "Dienā" tika publicēta karikatūra, kurā nelaimīgā velosipēdista lomā redzams pats Ušakovs.

"Latvijas avīze" saņēma lielu skaitu zvanu no padomju varas politisko represiju upuriem. Ušakovs paskaidroja, ka nav vēlējies viņus aizvainot – karikatūra bija domāta nevis politisko represiju un deportāciju upuriem, bet gan pašreizējiem labējiem politiķiem.

Žurnālists Lato Lapsa intervijā radio Baltcom paskaidroja, ka tādi jociņi var Ušakovam atņemt latviešu tautības vēlētājus. Pēc viņa domām, politiķim, kurš vēlas vadīt partiju ar nosaukumu "Saskaņa", vajadzētu rūpīgāk izvēlēties, kādā virzienā pavērst satīru. Pie tam viņš piebilda, ka politiķi un ierēdņi, kuri publiski pauž sašutumu par Ušakova karikatūru, vienkārši izliekas kaut ko darām.

Šķiet, Ušakovs brīdinājumu neņēma vērā un vakar publicēja jaunu karikatūru, kas šoreiz veltīta pašai Rutai Pazderei.

Savukārt sociālajos tīklos izvēršas mēra atbalsta akcija. Facebook lietotāji saviem avatariem izmanto uzrakstu ES ESMU UŠAKOVS, gluži kā kampaņā Je suis Charlie, kas sākās sociālajos tīklos pēc terorakta satīriskā iknedēļas izdevuma Charlie Hebdo redakcijā pagājušā gada janvārī. Toreiz par pravieša Muhameda karikatūrām tika nogalināti astoņi redakcijas darbinieki.

 

Ziņu lente
0