Franči uzskata migrantus par ievērojamu noziedzības avotu

© REUTERS / Marko DjuricaСитуация с беженцами
Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mazāk nekā trešdaļa Piektās Republikas iedzīvotāju uzskata, ka migrantu klātbūtne valstī neietekmē noziedzības pieaugumu.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Sputnik.Viedokļi veiktās aptaujas rezultāti apliecina, ka lielākā daļa franču (64%) uzskata, ka migranti no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem ir nozīmīgs noziedzības avots. Dati iegūti aptaujā, ko veica Francijas pētījumu kompānija Ifop pēc ziņu aģentūras un radio Sputnik pasūtījuma.

Kopumā Francijas iedzīvotāji uzrādīja teicamu informētību par migrantu noziegumiem — tikai 8% aptaujāto nevarēja atbildēt uz jautājumu. Vien 28% aptaujāto francūžu uzskata, ka migrantu klātbūtne valstī neietekmē noziedzības pieaugumu.

Aptauju veica Francijā lielākā pētījumu kompānija IFop 2016. gadā no 3. līdz 5. februārim. Tajā piedalījās 1499 respondenti. Izlase reprezentē valsts iedzīvotājus pēc dzimuma, vecuma, ģeogrāfijas.

© SputnikVai migranti, kas ieradušies Francijā no Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīm, veido vērā ņemamu noziedzības avotu? Kāds ir franču viedoklis?
Vai migranti, kas ieradušies Francijā no Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīm, veido vērā ņemamu noziedzības avotu? Kāds ir franču viedoklis? - Sputnik Latvija
Vai migranti, kas ieradušies Francijā no Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīm, veido vērā ņemamu noziedzības avotu? Kāds ir franču viedoklis?

Sputnik.Viedokļi ir starptautisks projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja, darbu sāka 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus un Ifop un Forsa. Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.

Sputnik — ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0