Obama kritizē Putina attieksmi pret NATO un ES

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама
Президент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ASV prezidenta domām, pareizā recepte – apvienota Eiropa saskarsmē ar spēcīgu Krieviju.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins kļūdaini uzskata, ka ES un NATO apdraud valsts varu Krievijā, paziņoja ASV līderis Baraks Obama intervijā televīzijai CBS.

" NATO, ES un Transatlantijas savienību Putina kungs parasti vērtē kā draudus Krievijai… Es domāju, viņš maldās. Es teicu viņam, ka spēcīga apvienota Eiropa, kas sadarbojas ar spēcīgu Krieviju, kas vēlas atbalstīt kontaktus ar citām valstīm — tā ir pareizā recepte," — uzsvēra Obama un piebilda, ka viņam nav izdevies "pilnībā pārliecināt" Vladimiru Putinu.

Agrāk Krievijas prezidents norādīja, ka Eiropas galvenā problēma ir tā, ka tā daļu suverenitātes ir atdevusi ASV un atteikusies no patstāvības ārpolitikā. Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krievija varētu sadarboties ar visām valstīm. Prezidents pauda,  ka "mums ir jāstrādā ar visiem, neskatoties uz to, vai mums tas patīk, vai ne." Putins uzsvēra, ka Krievija sadarbosies kopā ar visiem.

Дмитрий Медведев - Sputnik Latvija
Medvedevs par sadarbību ar NATO: jāmeklē kompromisi

Pagājušajā nedēļā Obama vizītes laikā Londonā uzstājās par spēcīgu Eiropu un Lielbritānijas saglabāšanu ES sastāvā. Tikšanās laikā Hannoverē ASV prezidents un Eiropas līderi izteica atbalstu vienotībai un harmonijai Transatlantijas partnerībā. Vācijas kanclere Angela Merkele pēc tikšanās paziņoja, ka konkrētus jautājumus NATO sabiedrotie plāno apspriest darba kārtībā.

Krievijas puse jau vairākkārt ir norādījusi, ka nevēlas konfrontāciju ar Rietumiem un ir gatava atjaunot konstruktīvu dialogu. Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs atzīmēja, "ka Krievija un mūsu partneri – NATO un ES valstis var atjaunot iepriekšējos sadarbības formātus. Vēl vairāk — tas ir viņu pienākums. Sadarbība jāveido, ievērojot pušu intereses."

Ziņu lente
0