Badā mirusi sieviete atrasta tikai pēc pieciem gadiem

© Sputnik / Селимханов / Pāriet pie mediju bankasПогост в деревне Васильево
Погост в деревне Васильево - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedz kaimiņi, nedz sociālie dienesti, nedz arī mājas pārvaldnieks nav interesējušies, kur pazudusi Nonna Fribisa, bet rezultātā policija atrada dzīvoklī... mūmiju.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Februārī baisais atradums tika uziets ēkā Raņķa dambī 7/3 – vienā no nelielās "hrušcovkas" istabām uz grīdas gulēja 50 gadu vecās sievietes mumificētais līķis, informēja žurnāls Likums un Taisnība.

Ekspertiem nav izdevies noskaidrot, kad nomirusi dzīvokļa saimniece Nonna Fribisa. Viņi tikai paskaidroja, kā sieviete ir pārvērtusies par mūmiju – viņa nomira badā, organisms bija atūdeņots. Tieši tāpēc kāpņu telpā neizplatījās līķa smaka.

Nonnai nebija ne vīra, ne bērnu. Šajā dzīvoklī viņa dzīvoja ar māti Angelīnu Fribisu, taču 2009. gada maijā Angelīna nomira. Nonna palika viena un tolaik zaudēja darbu. Kritiena rezultātā Nonna salauza roku, kauli sadzija nepareizi, un viņa vairs nespēja celt smagumus. Tomēr, lai strādātu bibliotēkā, viņai bija vajadzīgas abas rokas.

Nonna Fribisa noformēja invaliditāti un turpināja dzīvi par nožēlojamo pabalstu. Dažreiz viņa aizņēmās naudu no kaimiņiem, bet pārsvarā taupīja – ar veselo roku vilka ratiņus uz tirgu un atpakaļ.

Kādā brīdī Nonna Fribisa pazuda, un visi viņu aizmirsa. Kaimiņi atceras, ka pēdējo reizi redzējuši sievieti aptuveni pirms pieciem gadiem. Kāds nolēma, ka viņa aizbraukusi, cits nodomāja, ka sieviete jau sen mirusi. Viņu atcerējās tikai nama pārvaldes kompānija un elektroenerģijas piegādātājs – viņi sūtīja rēķinus un nodeva parādus kolektoriem.

Pat tagad, kad kļuva zināms par sievietes nāvi, viņi turpina sūtīt paziņojumus par neapmaksātiem komunālajiem pakalpojumiem. Birokrātijas mašīnai nav svarīgs cilvēks, pats svarīgākais ir laikus saņemt naudu.

Ziņu lente
0