Bruņotie spēki identificējuši Krievijas izlūkkuģi

© Sputnik / Igor Russak / Pāriet pie mediju bankasСпасательное судно "Игорь Белоусов"
Спасательное судно Игорь Белоусов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoreiz kara kuģis atradies piecu jūras jūdžu attālumā no Latvijas akvatorijas, informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS). Taču, šķiet, ka Latvijas karavīri nav atšķīruši izlūkošanas un glābšanas kuģus.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Pirmdien Latvijas militāristi paziņa, ka Krievijas zemūdenes, par kurām nāca regulāras ziņas, ir nomainījis Krievijas kara flotes izlūkošanas kuģis. NBS informēja par to savā Twitter profilā.

Ziņojumā teikts, ka 25. aprīlī bruņotie spēki ir identificējuši Krievijas izlūkošanas kuģi "Igors Belousovs", kas atradies ekskluzīvajā Latvijas ekonomiskajā zonā 5 jūras jūdžu attālumā no LR akvatorijas.

Tiesa, publiski pieejamā informācija liecina, ka Krievijas kara flotē izlūkkuģa "Igors Belousovs" nav. Šāds nosaukums ir tikai glābšanas un okeanogrāfisko pētījumu kuģim. To uzsāka būvēt 2005. gada 24. decembrī Sanktpēterburgā, un karogs tika pacelts 2015. gada 25. decembrī. Kuģis tika iekļauts avārijas un glābšanas darbu Klusā okeāna flotes 79.vienības sastāvā.

Šis nav pirmais gadījums, kad NBS ziņo par Krievijas kara kuģiem Latvijas ekskluzīvas ekonomiskās zonas tuvumā. Martā NBS jau ziņoja, ka aptuveni astoņas jūras jūdzes no Latvijas robežas atradusies Krievijas korvete "Stereguščij" un fregate "Krivak". Turklāt gaisā valsts robežu tuvumā divas reizes redzēta Krievijas izlūklidmašīna Il-20.

16. aprīlī, 12 jūras jūdžu attālumā no teritoriālajiem ūdeņiem atradusies korvete "Stereguščij" un "Kilo" klases zemūdene. Nākamajā dienā, 17. aprīlī, NBS karavīri apmēram 25

Подводная лодка. Архивное фото - Sputnik Latvija
Militāristi ziņo par Krievijas zemūdeni Latvijas teritoriālajos ūdeņos
jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriāliem ūdeņiem identificējuši "Kaštan" klases zemūdeni, bet 23 jūras jūdžu attālumā — korveti "Stereguščij". 18. aprīlī karavīri informēja par "Kilo" klases zemūdenes klātbūtni 21 jūras jūdzes attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem.

Krievija jau vairākkārt ir ziņojusi, ka nevēlas uzsākt konfrontāciju ar Baltijas valstīm. Piemēram, Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs atzīmēja, ka tādam politiskajam paņēmienam, kā Baltijas valstu iebiedēšana ar Padomju Savienības atdzimšanas perspektīvu, iespējamas visai negatīvas sekas.

Ziņu lente
0