Latvijas junioru izlases hokejisti sakāvuši Dānijas komandu

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasИгроки юниорской сборной Латвии Георг Головков и Рихард Букартс
Игроки юниорской сборной Латвии Георг Головков и Рихард Букартс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas spēlētāji ticēja uzvarai, un viņiem izdevās gūt pārsvaru pār Dānijas izlasi pasaules junioru hokeja čempionātā 2016.

RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. Latvijas junioru izlases hokejisti (spēlētāji nav vecāki par 18 gadiem) ticēja, ka pasaules čempionātā veiksme vēl nosvērsies viņu pusē, paziņojis aģentūrai "R-Sport" komandas uzbrucējs Renars Krastenbergs.

Latvieši svētdien mačā ar Dāniju "Ralfa Engelstada arēnā " trešā perioda beigās, sešas minūtes pirms spēles beigām, kad rezultāts bija 1:3, tomēr spēja izlīdzināt rezultātu un izcīnīt uzvaru bullīšu sērijā ar rezultātu 4:3, saglabājot vietu elites divīzijā. Grupu spēļu posmā overtaimā latvieši zaudēja šveiciešiem un zviedriem.

"Pat zaudējot mēs turpinājām cīnīties līdz galam. Mums nebija, ko zaudēt, meklējam iespējas iesist vārtus, un to izdarījām. Kad sākās overtaims, mēs sapratām, ka jau divas reizes bijām zaudējuši šo spēles posmu un nevaram zaudēt vēl vienu reizi. Ticējām, ka veiksme beidzot palīdzēs mums uzvarēt un "izdzīvot". Palikt elitē ir ļoti svarīgs notikums mūsu mazajai valstij," — teica Krastenbergs.

Rezultātā, zaudējot Latvijas hokejistiem, Dānijas junioru izlase izlidoja no elites pasaules čempionāta divīzijas. Tagad viņu vietā stāsies Baltkrievijas izlase. Nākamais junioru pasaules čempionāts norisināsies Slovākijā 2017. gadā.

Krievijas izlase ir jauna komanda, ko veido 1999. gadā dzimušie spēlētāji. Speciāli čempionātam tika izveidota 1998. gada izlase Vitālija Prohorova vadībā, taču dažas dienas pirms izbraukšanas uz ASV tā tika nomainīta pret Sergeja Goluboviča komandu. KF sporta ministrs Vitālijs Mutko paskaidroja, ka tas noticis, ņemot vērā pozitīvas dopinga analīzes risku meldonija lietošanas dēļ – vēl joprojām nav noskaidrots, cik ilgs laiks nepieciešams tā izvadīšanai no organisma, un šis jautājums prasa papildu pētījumus.

Ziņu lente
0