Mediji: "Krievijas apturēšana" izmaksā arvien vairāk

CC BY 2.0 / U.S.Army/Sgt. William A. Tanner / Cavalry MarchАмериканский бронетранспортер Stryker
Американский бронетранспортер Stryker - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai nodrošinātu "Eiropas drošības nostiprināšanu", amerikāņu likumdevēji 2017. gadā ir gatavi iztērēt vairākus miljardus dolāru:viņi grasās izdarīt spiedienu, izmantojot militārās lidmašīnas un kuģus.

RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. Lai cīnītos pret tā saucamo Krievijas agresiju, amerikāņu likumdevēji plāno četrreiz palielināt budžeta izdevumus, kas tiek vērsti uz "Eiropas drošības nostiprināšanu", raksta amerikāņu izdevums The Hill.

Вид на Московский кремль - Sputnik Latvija
The Independent: diplomāti no Maskavas uzvar NATO
Rakstā uzsvērts, ka "Krievijas agresija" kļūs par vienu no galvenajām tēmām, kas tiks apspriestas ASV Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas sēdē 27. aprīlī, kad tiks apspriests aizsardzības budžets nākamajam gadam.

"Amerikāņu likumdevēji ir ieplānojuši vairākus pret Krieviju vērstus pasākumus, tostarp nostiprināt Eiropas drošību un sniegt atbalstu Eiropas sabiedrotājiem, kuriem dara raizes Maskavas darbības," — raksta The Hill.

Šai iniciatīvai ASV likumdevēji plāno iztērēt 3,4 miljardus dolāru, kas ir četras reizes vairāk nekā šiem pašiem mērķiem paredzētā summa 2016. gadā. Turklāt likumprojekts paredz 150 miljonu dolāru palīdzību Kijevai "Ukrainas drošības sekmēšanas" ietvaros.

"Mums ir nauda, lai izvietotu karaspēkus dažādās Austrumeiropas daļās, taču vissvarīgākais ir atrasties šajā reģionā un demonstrēt atbalstu mūsu sabiedrotājiem," — teica apbruņošanas komitejas loceklis Ādams Smits.

Jāpiebilst, ka politiķi vēlas panākt līdzekļu piešķiršanu kara lidmašīnu, kuģu un cita veida ieroču iegādei "Krievijas apturēšanas" mērķiem.

Штаб-квартира НАТО в Брюсселе. - Sputnik Latvija
NATO paplašināšanai nav pamata

Pēc Krievija un NATO Padomes sēdes 20. aprīlī Krievijas pārstāvis Aleksandrs Gruško paziņoja, ka runa ir par militāro spiedienu uz Krieviju. "Mēs veiksim visus nepieciešamos piesardzības pasākumus, lai kompensētu šos centienus lietot militāro spēku," — viņš piebilda.

NATO jau vairākkārt paziņojusi par apņemšanos pastiprināt militāro klātbūtni alianses Austrumeiropas valstīs. Maskava izteica neapmierinātību ar NATO plāniem palielināt savus spēkus pie Krievijas robežām, kā arī norādīja, ka tādas darbības apdraud tās nacionālās intereses un drošību.

Ziņu lente
0