Ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju vēlas kļūt par priekšniekiem

© Foto : UnsplashKaklasaite
Kaklasaite - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji tika aptaujāti par to, kādu amatu vēlētos ieņemt. 25% no viņiem sapņo vadīt paši savu kompāniju.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Aprīlī socioloģisko un mārketinga pētījumu kompānija TNS sadarbībā ar LNT programmu "900 sekundes" aptaujāja Latvijas iedzīvotājus vecuma grupā no 18 līdz 55 gadiem, lai uzzinātu, kādus amatus viņi vēlētos ieņemt. Par rezultātiem stāsta portāls db.lv.

Ceturtā daļa ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju sapņo kļūt par uzņēmējiem un vadīt savu kompāniju. 11% nevarēja uz šo jautājumu atbildēt. Visas pārējās profesijas no šiem rādītājiem atpaliek.

Par ārstiem vēlas kļūt 6% iedzīvotāju. Tas ir augsts rādītājs, ņemot vērā skandālus, kas jau pusotru gadu saistās ar veselības aprūpes jomu Latvija un ārstu gaidāmo protesta akciju, kam gatavas pievienoties arī arodbiedrības.

Zinātnes jomā gribētu strādāt 6%. Acīmredzot, nesenais dopinga skandāls ar mildronātu/meldoniju ir piešķīris ķīmiķa profesijai zināmu avantūrisma nokrāsu.

Vēl 6% sapņo kļūt par inženieriem. Varētu domāt, ka aptaujātie tic Latvijas rūpniecības gaišajai nākotnei, ja vien nebūtu zināms, ka latviešu inženieri ir labi pieprasīti Vācijā.

Profesiju apģērba un interjera dizaina jomā labprāt apgūtu 5% aptaujāto, savukārt 4% ir gatavi strādāt par skolotājiem, programmētājiem vai meistariem. Pa 3% norādīja, ka vēlētos kļūt par mūziķiem, juristiem, arhitektiem un māksliniekiem.

Visbeidzot, vēl 2% sapņo par pavāra un politiķa amatiem. Galu galā, jau Oto fon Bismarks savulaik teica, ka tiem, kam patīk desa un politika, nevajadzētu vērot, kā tās top.

© Sputnik / Ekaterina StarovaПрофессия мечты
Профессия мечты - Sputnik Latvija
Профессия мечты

 

Ziņu lente
0