Politika

Aptauja: informācija par migrantu noziegumiem plašsaziņas līdzekļos ir subjektīva

© AFP 2023 / DRAGO PRVULOVIC / TT NEWS AGENCYPolicija un migranti
Policija un migranti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas valstu iedzīvotāji neuzticas valdībām un plašsaziņas līdzekļiem.

RĪGA, 19. aprīlis, Sputnik preses dienests, — Sputnik.Viedokļi organizētās aptaujas rezultāti liecina: lielākā daļa Vācijas  (68%), Francijas (67%) un gandrīz puse Lielbritānijas (46%) iedzīvotāju uzskata, ka informācija, ko izplata šo valstu plašsaziņas līdzekļi un varasvīri par migrantu noziegumiem, nav objektīva. Šie dati iegūti aptaujā, ko veica pētījumu kompānijas Populus un Ifop informācijas aģentūras un radio Sputnik vajadzībām.

Valdībai un medijiem vismazāk tic Francijas iedzīvotāji – tikai 17% franču uzskata, ka viņiem tiek sniegta objektīva informācija par noziegumiem, kuros tiek turēti aizdomās migranti. Vācijā saviem medijiem un valdībai uzticas nedaudz vairāk cilvēku – 25%, bet Lielbritānijā 36% respondentu uzticas publiski pieejamajai informācijai par migrantu noziegumiem.

Aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa Eiropas iedzīvotāju šajā jautājumā ir labi informēti: uz jautājumu nevarēja atbildēt tikai 7% respondentu Vācijā, 16% — Francijā un 18% — Lielbritānijā.

Aptauju Lielbritānijā un Vācijā veica pētījumu kompānija Populus 2016. gada 3.-4. februārī. Aptaujā piedalījās 3556 respondenti (1047 cilvēki atbildēja uz jautājumiem Lielbritānijā, un 1010 cilvēki – Vācijā). Francijā aptauju organizēja pētījumu kompānija Ifop 2016. gada 3.-5. februārī. Tās laikā tika aptaujāti 1499 respondenti. Atlasē pārstāvēti valsts iedzīvotāji no dzimuma, vecuma, ģeogrāfijas un profesijas viedokļa.

Informācija par projektu Sputnik.Viedokļi

Starptautisks projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja, darbu sāka 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus un Ifop un Forsa. Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0