Armija ziņo par aktivitāti Latvijas ekonomiskajos ūdeņos

© Sputnik / Дмитрий Коробейников / Pāriet pie mediju bankasBaltijas jūra
Baltijas jūra - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļas nogalē Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas tuvumā vairākkārt manīti Krievijas jūras kara flotes kuģi, ziņo NBS.

RĪGA, 18. aprilis — Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) trīs dienas pēc kārtas novērojuši Krievijas jūras kara flotes zemūdenes un kuģus Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Šī informācija publicēta NBS profilā Twitter.

Эсминец США Donald Cook. Архивное фото - Sputnik Latvija
Su-24M un Donald Cook duelis Baltijas jūrā

NBS rīcībā esošā informācija liecina, ka 16. aprīlī 12 jūras jūdžu attālumā no teritoriālajiem ūdeņiem novērota korvete "Stereguščij" un "Kilo" klases zemūdene. Nākamajā dienā 25 jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem NBS karavīri identificējuši "Kaštan" klases zemūdeni, un 23 jūras jūdžu attālumā atradusies korvete "Stereguščij". Pirmdien, 18. aprīlī karavīri ziņoja, ka 21 jūras jūdzes attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem atradusies  "Kilo" klases zemūdene.

Martā NBS informēja, ka astoņu jūras jūdžu attālumā no Latvijas robežām atradusies Krievijas flotes korvete "Stereguščij" un "Krivak" klases fregate. Turklāt gaisā pie valsts robežām divas reizes parādījusies Krievijas izlūklidmašīna Il-20.

Arī pagājušā gada martā un maijā NBS vēstīja par Krievijas zemūdeņu parādīšanos Latvijas robežu tuvumā. Abos gadījumos tā bijusi "Kilo" klases zemūdene (šādi NATO spēki apzīmē 877. projekta "Paltuss" un 636. projekta "Varšavjanka" zemūdenes).

Aleksandrs Vešņakovs - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas vēstnieks Latvijā apliecināja Maskavas gatavību atbalstīt objektīvu dialogu

Krievija jau vairākkārt ir ziņojusi, ka nevēlas uzsākt konfrontāciju ar Baltijas valstīm. Piemēram, Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs atzīmēja, ka tādam politiskajam paņēmienam, kā Baltijas valstu iebiedēšana ar Padomju Savienības atdzimšanas perspektīvu, iespējamas visai negatīvas sekas.

"Te nu rodas problēma. Kādu no mūsu kolēģiem Baltijas valstīs pastāvīgi moka fantoma sāpes un sapņos  rādās Padomju Savienība, kaut kādi uzbrukumi un sacelšanās," – uzsvēra Medvedevs.

Februārī valdība apstiprināja Aizsardzības ministrijas izstrādātos noteikumus, ar kuru palīdzību tika vienkāršota NATO militāro kuģu ienākšana Latvijas teritoriālajos ūdeņos un ostās.

Ziņu lente
0