Skolu reforma Ukrainā

© Foto : info.riga.lvSkolas klases telpa.
Skolas klases telpa. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā izglītības ministre paziņojusi, ka tiks slēgtas lauku skolas, kurās mācās mazāk nekā 25 cilvēki.

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Ukraiņu vidusskola pāries pie Eiropas apmācības standartiem un ieviesīs 12 klašu sistēmu, vēsta RIA Novosti.

Visgrūtāk būs pārliecināt pilsoņus par šīs reformas lietderīgumu, intervijā izdevumam "Nedēļas spogulis" pavēstīja Ukrainas izglītības ministre Lilija Grinēviča.

"Nāksies paskaidrot, kāda ir 12 klašu sistēmas būtība un kāpēc Eiropas Savienībā cilvēks līdz 18 gadu vecumam noteikti iegūst izglītību. Mums nāksies diversificēt šīs iespējas, lai viņš trīs gadus ilgo profilapmācību laikā varētu iegūt profesiju," – pastāstīja ministre.

Viņa norādīja, ka tieši Eiropas Savienībā pieņemtā izglītības sistēma "ļauj sagatavot bērnus un pusaudžus dzīvei XXI gadsimta sabiedrībā."

Jāpiebilst, ka sarunā ministre atzina, ka saskaņā ar SFV memorandu tiks slēgtas lauku skolas, kurās mācās mazāk nekā 25 bērni. Agrāk tika plānots, ka optimizācija skars 800 mācību iestādes, tomēr Grinēviča pavēstīja, ka nenokomplektētās sākumskolas tiks saglabātas.

Пустые парты в школе - Sputnik Latvija
Šadurskis – pedagogiem: jums algas nepaaugstināsim

Atgādināsim, ka arī Latvijā Izglītības ministrija jau ir pieņēmusi lēmumu šogad slēgt 11 izglītības iestādes. Valsts premjerministrs uzsvēra, ka arī turpmāk tiks samazināts skolu, it īpaši nelielo lauku skolu skaits.

Izglītības iestāžu slēgšana Latvijā sākās 2009. gadā, kad saskaņā ar ministrijas lēmumu tika likvidētas 57 mācību iestādes. Kopš tā laika darbību pārtraukušas aptuveni simt skolas, savukārt 158 mācību iestādes tika reorganizētas.

Ziņu lente
0