Politika

Cilvēka izaugsmei Latvijā 2016

© Foto : president.lvПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau trešo reizi Latvijas prezidents pasniedz prēmijas par sabiedriski un valstiski nozīmīgiem projektiem. Balvu "Cilvēka izaugsmei Latvijā" saņēma Londonas tehnoloģiskā inkubatora Rīgas filiāles dibinātājs.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. ASV Tirdzniecības palāta sadarbībā ar ASV vēstniecību un Latvijas Pilsonisko aliansi (eLPA) Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa aizbildniecībā balvu konkursu "Cilvēka izaugsmei Latvijā" organizēja trešo gadu pēc kārtas. Tās mērķis ir izcelt uzņēmumu, organizāciju un atsevišķu pilsoņu nozīmīgo darbu cilvēka labā. To vēsta prēmijas mājas lapa.

Pasniedzot balvu "Cilvēka izaugsmei Latvijā" Londonas tehnoloģiskā inkubatora Rīgas filiāles dibinātājam Andrim Bērziņam, Latvijas prezidents Raimonds Vējonis aicināja biežāk stāstīt veiksmes stāstus.

"Es priecājos, ka mēs arvien biežāk stāstām par Latvijas panākumiem un cilvēku sasniegumiem un lepojamies ar cilvēkiem, kas uzņemas iniciatīvu un īsteno sabiedrībai un valstij nozīmīgus projektus, — pastāstīja prezidents. – Svarīgi ir tikai vēlēties, izšķirties un īstenot sapni."

Šīs prēmijas organizatori ir ASV Tirdzniecības palāta Latvijā, ASV vēstniecība un Latvijas Pilsoniskā alianse. Balvu var saņemt Latvijas iedzīvotāji un valstī reģistrēti uzņēmumi. 2014. gadā dibinātās prēmijas mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju izglītību, veselību un labklājību, kā arī izcelt sociālās atbildības iniciatīvas.

2015. gadā tika apbalvota Jūrmalas aizsardzības biedrība, Ikšķiles Brīvā Skola, kā arī Latvijā reģistrētā amerikāņu labdarības organizācija Ronald McDonald House Charities u.c.

2014. gadā balvu izcīnīja labdarības organizācija ziedot.lv, portāls Mamiņuklubs.lv, kā arī somu banka Nordea, kas nesen tika pieminēta "Panamas dokumentos".

Ziņu lente
0