AirBaltic vadītājs, gaidot auditu, pastāstīja par saviem ienākumiem

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasРабота международного аэропорта "Рига"
Работа международного аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Martina Gausa deklarācija liecina, ka pērn viņš nopelnījis 844 048 eiro. Gadu iepriekš viņa alga sastādīja 935 225 eiro.

RĪGA, 14. aprīlis — Sputnik. Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic valdes priekšsēdētājs Martins Gauss gaida kompānijas auditu un ir pārliecināts, ka pārbaude uzrādīs labu rezultātu, ziņo aģentūra LETA. LNT raidījumā "900 sekundes" viņš pastāstīja, kādi bijuši viņa ieņēmumi iepriekšējos gados un kas tos veido.

Martina Gausa deklarācija liecina, ka pērn viņš nopelnījis 844 048 eiro. Gadu iepriekš viņa alga sastādīja 935 225 eiro.

Gausa algu veido pamata darba samaksa un tās mainīgā daļa, kas, starp citu, ir saistīta ar aviokompānijas punktualitātes rādītājiem. Pērn alga bijusi nedaudz zemāka, kas ļauj secināt, ka 2015. gadā airBaltic punktualitāte ir mazinājusies.

Iepriekš satiksmes ministrs Uldis Augulis norādīja, ka SM pēc KPMG Baltics revīzijas atzinuma par airBaltic valdes darbu var veikt Gausa atalgojuma un izpildītā darba atbilstības novērtēšanu.

Gauss sacīja, ka ļoti gaida šo auditu. Viņaprāt, airBaltic ir veiksmīgs uzņēmums, un audits uzrādīs labu rezultātu. Tāpat Gauss sacīja, ka aviokompānijai ir labas izredzes atrast stratēģisko investoru.

Marta beigās vācu investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess ieguldīja nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic 52 miljonus eiro. Saskaņā ar akcionāru līgumu, kas tika noslēgts starp Monāgu-Girmesu un Latvijas valdību, Latvijas investīciju daļa sastāda 80 miljonus eiro.

Tādējādi finansiālo ieguldījumu summa airBaltic flotes modernizācijai un biznesa plāna Horizon 2021 realizācijai ir sasniegusi 132 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka Montāgs-Girmess ir vērtējams kā "pagaidu investors", sadarbība ar viņu ļaus valdībai atrast airBaltic stratēģisko īpašnieku. Tuvākā pusotra gada laikā uzņēmumam jāstrādā pie attīstības plāna īstenošanas un stratēģiskā investora piesaistes.

Ziņu lente
0