Politika

Ukrainā izveidots Ministru kabinets

© Sputnik / Alexander Maksimenko / Pāriet pie mediju bankasСпикер Верховной рады Украины Владимир Гройсман
Спикер Верховной рады Украины Владимир Гройсман - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenais premjerministra posteņa kandidāts vēl joprojām ir pašreizējais Radas spīkeris Volodimirs Groismans.

RĪGA, 13. aprīlis — Sputnik. Augstākās Radas spīkeris Volodimirs Groismans paziņoja, ka Ukrainas jaunās valdības formāts ir saskaņots un tam vajadzētu gūt koalīcijas atbalstu.

Video ierakstā, vēršoties pie klausītājiem, Groismans neatklāja sīkāku informāciju par topošā Ministru kabineta sastāvu, viņš tikai apsolīja, ka jaunā valdība "būs absolūti neuzņēmīga pret korupciju". Politiķis aicināja Radu un tautu atbalstīt deputātu izvēli.

Groismans paskaidroja, ka Ministru kabinets, iespējams, tiks apstiprināts jau ceturtdien. Pie tam deputāti jau šodien izskatīs premjerministra kandidatūru.

Agrāk par vienošanos jautājumā par premjerministra kandidatūru un MK sastāvu pavēstīja frakcijas "Petro Porošenko bloks" vadītājs Jurijs Lucenko.

Šīsdienas Radas sēde varētu kļūt par pēdējo iespēju iecelt premjerministru. Valsts prezidents Petro Porošenko jau ir apsolījis ārkārtas parlamenta vēlēšanas, ja deputāti neatradīs kompromisu līdz pl. 18.00.

Pagājušajā svētdienā par savu demisiju pavēstīja premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks. Politiķis paskaidroja, ka no amata atkāpjas mākslīgi radītās politiskās krīzes dēļ.
Galvenais premjerministra posteņa kandidāts ir Radas spīkeris Volodimirs Groismans. Viņš apsolīja izveidot "uz reformām noskaņotu un atklātu" ministru kabinetu.

Porošenko tuvs cilvēks

Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs uzsvēra, ka Groismana iecelšana Ukrainas premjerministra postenī nenesīs negatīvas sekas Krievijas un Ukrainas attiecībās, taču nekāda izrāviena arī nebūs.

"Diezin vai Groismans atteiksies no kopējās politiskās loģikas, kas pašlaik valda Kijevā. Tomēr man šķiet, ka šīs pārmaiņas no Krievijas un Ukrainas attiecību viedokļa vismaz nav negatīvas," – paskaidroja politiķis preses konferencē, kas tika organizēta Starptautiskajā informācijas aģentūrā "Rossija segodņa".

Viņš atgādināja, ka līdz šim no Groismana puses nav dzirdēti pret Krieviju vērsti asi izteikumi, taču no viņa nav gaidāma patstāvīga pozīcija un patstāvīga loma politikā: "Groismans ir Porošenko tuvs cilvēks."

Ziņu lente
0