Liepājas Metalurgs: valdība nolēmusi likvidēt kombinātu

© Sputnik / Valeriy Shustov / Pāriet pie mediju bankasМеталлургический завод
Металлургический завод - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas investori lūdza valdību pārskatīt uzņēmuma parāda summu – valdība parādu pārskatīja un palielināja to par 4,4 miljoniem eiro.

RĪGA, 13. aprīlis — Sputnik. Uzņēmuma "KVV Liepājas Metalurgs" valde konstatēja, ka Latvijas valdība faktiski ir uzsākusi kombināta iznīcināšanu, ziņo aģentūra LETA. Pēc "КVV Group" domām, par liecina fakts, ka 11. aprīlī kļuva zināms: "Liepājas Metalurga" parādsaistības pret valsti ir pieaugušas no 61,869 miljoniem eiro līdz 66,273 miljoniem eiro.

" KVV Liepājas Metalurga vadība pat nebija informēta par pamatparāda summu. Saskaņā ar mūsu datiem bankas garantijas atsaukšanas brīdī saistību summa sastādīja 61, 462 miljonus eiro," — informēja uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs.

Par tālākajiem ar rūpnīcu saistītajiem lēmumiem uzņēmums uzzinājis tikai no medijiem.

Piemēram, tas attiecas uz līguma noslēgšanu starp Finanšu ministriju un Privatizācijas aģentūru par meitasuzņēmuma Felmis nodibināšanu un cesijas līguma parakstīšanu ar Felmis, kas paredzēja būtisku prasību summas palielināšanu (cesija – prasījuma pāreja no viena kreditora citam — red.).

На участке трубопрокатного цеха - Sputnik Latvija
"Liepājas metalurgs" atlaidīs 300 darbiniekus

"Šī uzņēmuma vadībai nesaprotamā papildus uzliktā finansiālā slodze, kas saņemta prasītās palīdzības vietā, uzskatāmi demonstrē to, kā valsts ierēdņu darbi atšķiras no vārdiem, kuros tie pauduši gatavību aizstāvēt Latvijas rūpniecību un saglabāt darba vietas," – teikts "KVV Group" izplatītajā paziņojumā.

Valsts lēmums par prasības summas palielināšanu tika pieņemts, pamatojoties uz konsultācijām ar SIA Deloitte Latvia.

"Mēs nevaram saprast konsultantu un valsts amatpersonu loģiku, jo šie risinājumi ne tikai palielina uzņēmuma parādu, bet arī neatstāj nekādas izredzes darbības atsākšanai," — teica Talanovs.

Промышленно-металлургический холдинг - Sputnik Latvija
Kučinskis: valsts neglābs Liepājas Metalurgu

Investori aicināja valsti pārskatīt parāda summu, pats par sevi saprotams, samazinot to.

"KVV Group" vadība pieņēma lēmumu par konservāciju, ņemot vērā ilgtermiņa negatīvos faktorus, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai: krīzi, kas pārņēmusi pasaules metalurģijas tirgu, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts nevēlēšanos sniegt atbalstu nozarei.

Ziņu lente
0