Aprīlī Latvijā ieradīsies jauni bēgļi

© REUTERS / Marko DjuricaБеженцы в вагоне поезда
Беженцы в вагоне поезда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Februārī valstī ieradās divas ģimenes, kas meklēja šeit patvērumu. Saskaņā ar plānu, martā bija jāpieņem 30 cilvēki, taču netika uzņemts neviens. Deputāti bīstas, kas lēnās bēgļu izmitināšanas dēļ vēlāk nāksies steigšus uzņemt 100 cilvēkus.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Aprīlī Latvijā vajadzētu ierasties nākamajai bēgļu grupai no Eiropas dienvidiem, otrdien pavēstīja valsts Iekšlietu ministrijas pārstāvji.

"Šomēnes Latvijā ieradīsies nākamā patvēruma meklētāju grupa," – pastāstīja IeM. Pagaidām netiek precizēts, cik cilvēkus valsts plāno uzņemt aprīlī.

Februārī Latvijā ieradās divas ģimenes, kas pašlaik gaida, kad tiks pieņemts lēmums par bēgļu statusa piešķiršanu. IeM pārstāvji paziņoja, ka viņi aktīvi un sekmīgi mācās latviešu valodu, vēlas palikt Latvijā un integrēties latviešu sabiedrībā.

Bēgļu lēnā uzņemšana liek deputātiem bažīties par to, ka vēlāk nāksies ātri uzņemt līdz 100 cilvēkus, tāpēc Saeimas Migrācijas komisija  13. aprīlī uzklausīs atbildīgo iestāžu pārstāvjus, vēsta aģentūra LETA.

Bēgļu lēnajai uzņemšanai ir savas priekšrocības un trūkumi, paskaidroja sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

"Pašlaik Latvija ir uzņēmusi tikai sešus bēgļus – desmitkārt mazak, nekā paredz vienmērīgas pārvietošanas plāns," – viņš atzina.

" Nelielais skaits ļauj īstenot ļoti rūpīgu individuālu pieeju, saprast kādas korekcijas jāveic pirms tam teorētiski pieņemtajos plānos. Bažas rada, kas būs tad, ja, mēģinot panākt grafikā nokavēto, vajadzēs vienā reizē uzņemt 100 un vairāk patvēruma meklētāju," – uzsvēra Latkovskis.

Komisija uzaicināja trešdien sēdē ierasties Labklājības un Kultūras ministriju, kā arī Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvjus.

Agrāk jau tika ziņots, ka Latvija nav izpildījusi bēgļu uzņemšanas marta plānu – martā netika uzņemts neviens cilvēks. Saskaņā ar plānu valstī bija jāizmitina aptuveni 30 patvēruma meklētāji.

Мигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста - Sputnik Latvija
Kučinskis: jāpadomā, kā sūtīt migrantus atpakaļ

Jau atzīmējām, ka bēgļi uz Latviju dodas nelabprāt — daudzi no viņiem neko nav dzirdējuši par Latviju, taču citi, gluži otrādi, ir ļoti labi informēti par to, kas viņus šeit gaida. Arī lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nav mierā ar migrantu skaita pieaugumu valstī. Valdība izvirza noteiktas prasības migrantiem, ko piekrīt izmitināt Latvijā, piemēram, priekšroka tiek dota ģimenēm.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, komentējot situāciju, kas izveidojusies Eiropas Savienībā, atzīmēja, ka ES imigrācijas politika ir cietusi krahu. Pēc viņa domām, Eiropa vairs nekontrolē bēglu plūsmu, un to iespējams nosaukt tikai par humanitāro  katastrofu.

Latvija ir apņēmusies uzņemt 776 bēgļus, kas ES ieradušies no Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīm. Lielākā daļa no viņiem tiks pārvietoti šurp no Grieķijas un Itālijas.


Ziņu lente
0