Rīgā notiks slēgts seminārs, kurā piedalīsies 250 NATO komandstruktūru militārie līderi

© Foto : NATOШтаб-квартира НАТО в Брюсселе
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis paziņoja, ka tas ir liels gods Latvijai, un uzsvēra, ka seminārs noris laikā, kad notiek intensīva gatavošanās NATO samitam Varšavā.

RĪGA, 11. aprīlis— Sputnik. Latvijas galvaspilsētā no 11. līdz 14. aprīlim norisināsies slēgts Ziemeļatlantijas alianses seminārs Allied Reach 2016. Aizsardzības ministrijas vadītājs Raimonds Bergmanis uzskata, ka tas ir liels gods Latvijai.

Танк-наводчик армии США  M1A1 Abrams - Sputnik Latvija
Amerikāņu tankus Eiropā nāksies iemīlēt

Alianses struktūru komandu pārstāvji apspriedīs stratēģiski svarīgus jautājumus un izaicinājumus starptautiskajai drošībai, teikts Aizsardzības ministrijas vietnē. Kopumā seminārā piedalīsies 250 NATO militārie līderi un drošības eksperti, tostarp arī 63 ģenerāļi.

"Esmu pagodināts, ka seminārs noris Latvijā. Šis seminārs notiek mums zīmīgā laikā, jo tieši šobrīd intensīvi gatavojamies NATO Varšavas samitam," — pavēstīja Raimonds Bergmanis.

"Seminārs sniegs unikālu iespēju NATO komandstruktūru militārajiem līderiem diskutēt par nepieciešamajām pārmaiņām, kas jāveic, lai NATO stātos pretī mūsdienu un nākotnes izaicinājumiem," — uzsvēra aizsardzības ministrs.

Учения Воздушно-десантных войск (ВДВ) - Sputnik Latvija
NATO spēku virspavēlnieks atzīst Krievijas armijas augsto līmeni
Semināra dalībnieku vidū — Latvijas bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Pēteris Pāvils; augstākais NATO spēku transformācijas virspavēlnieks ģenerālis Denis Mersjē, NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Salvatore Farina, Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Adrians Bredšovs, kā arī citi NATO augstākie virsnieki.

Semināra programma, kā teikts resora mājaslapā, sastādīta ciešā sadarbībā ar NATO Transformācijas pavēlniecības komandieri, ASV Eiropas spēku komandieri, Starptautisko militāro štābu un NATO Militāro komiteju.

Seminārs Allied Reach 2016 norisinās reizi divos gados.

Jūlijā Varšavā notiks NATO dalībvalstu samits, kurā tai skaitā tiks noteiktas konkrētas detaļas par alianses papildspēku dislokāciju Austrumeiropā.

Официальная встреча премьер-министров Мариса Кучинскиса и Таави Рыйваса - Sputnik Latvija
NATO samitā Baltijas valstis strādās vienotā frontē

Lēmumu par ievērojamu militāras klātbūtnes pieaugumu reģionā pieņēma alianses dalībvalstu aizsardzības ministri apspriedes laikā Briselē februārī, kurā tika izskatīta alianses reakcija uz "Krievijas agresiju". Tika panākta vienošanās par to, ka ASV četrkārt palielinās finansiālo alianses atbalstu Eiropā. Vašingtona plāno izveidot Eiropā jaunas noliktavas ar ieročiem un dubultot izvietoto militāro struktūrvienību skaitu.

KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs tolaik paziņoja, ka NATO, kā arī vairāku Eiropas valstu, it īpaši Lielbritānijas, Krievijas kaimiņu – Baltijas valstu, Polijas, Rumānijas un vairāku citu valstu valdības histēriski izpūš mītu par Krievijas draudiem.

Ziņu lente
0