Skandāls par Krievijas himnas izķengāšanu Krimā

© Sputnik / Андрей Варенков / Pāriet pie mediju bankasРоссийские флаги. Архивное фото
Российские флаги. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oficiāla pasākuma atklāšanas ceremonijā atskanēja Krievijas Federācijas himnas mūzika, taču ekrānā parādījusies parodija par valsts himnas tekstu.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Sevastopoles gubernatora sabiedriskās un ekspertu padomes kongresa atklāšanas ceremonijā ekrānos parādījies "aizvainojoši pārveidots" Krievijas himnas teksts, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz Sevastopoles valdības iekšpolitikas departamenta vadītāja vietnieka Vladimira Tjuņina paziņojumu radio "Govorit Moskva" ēterā.

Incidents noticis piektdien, kongresa atklāšanas pasākumā. Tajā bija jāpiedalās arī Sevastopoles gubernatoram Sergejam Meņailo un viņa vietniekiem, pavēstīja ierēdnis.

"Atskanēja Krievijas himnas mūzika, ekrānā parādījās vārdi. Es himnu zinu no galvas, tāpēc nekad nelasu, kas tur rakstīts. Taču vārdus izlasīja mūsu meitenes, kas piedalījās kongresā un ieraudzīja, ka ekrānā redzams pārveidots, aizvainojošs teksts…" – pastāstīja Tjuņins.

Ierēdnis paskaidroja, ka, iespējams, pie vainas ir nevērība – operators vienkārši publicējis no interneta lejupielādētu un nepārbaudītu tekstu, taču, iespējams, tā ir "sagatavota provokācija". Pie tam operators paskaidrojis, ka nesaprot, kas par lietu. Datora cietajā diskā, no kura tika translēts teksts, pārveidotie himnas vārdi nav atrasti, ziņo radiostacija.

Par incidentu jau ieinteresējies Federālais Drošības dienests.

Ziņu lente
0