Die Welt: Vācija panāks "Ziemeļu straumes – 2" īstenošanu

© Sputnik / Grigory Sysoev / Pāriet pie mediju bankasОткрытие газопровода "Северный поток" в Германии
Открытие газопровода Северный поток в Германии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums norāda, ka ES nav juridisku pilnvaru, kas ļautu apturēt projektu. Atbildīgā kompānija turpina darbu un jau ir izvēlējusies gāzes cauruļu piegādātāju.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Uzņēmuma Nord Stream AG — projekta "Ziemeļu straume —2" operatora optimisms ir pamatots, pateicoties gāzes vada pretinieku vājajām pozīcijām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu izdevumu Die Welt.

Пуск в эксплуатацию второй ветки газопровода Северный поток - Sputnik Latvija
"Ziemeļu straume-2" pretinieki maldās
Maģistrālais gāzes vads "Nord Stream —2" tiks izbūvēts Baltijas jūras dibenā no Viborgas Krievijā līdz Greisfaldei Vācijā. Divu gāzes vadu kopējā jauda sasniegs 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā. Kompānijai "Gazprom" projektā piederēs 50%, kompānijām E.ON, BASF, OMV, Engie, Shell — pa 10%.

Martā mediji ziņoja, ka Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Ungārijas, Polijas, Slovākijas, Rumānijas premjerministri un Lietuvas prezidente parakstījuši EK priekšsēdētājam Žanam Klodam Junkeram adresētu vēstuli, kurā iebilst pret gāzes vada projektu. Pēc viņu domām, projekts varētu apdraudēt ģeopolitisko stabilitāti.

Kijeva un Austrumeiropas valstis pēc gāzes vada būves var zaudēt Krievijas gāzes tranzītu, vēsta Die Welt un norāda, ka Vācija pie tam vēlas īstenot projektu un demonstrē "retu satuvināšanos ar Krieviju".

Vācijā gandrīz nav dzirdama sabiedriskā diskusija par "Ziemeļu straumi —2". Die Welt rīcībā nonācis vācu specdienestu dokuments, kurā teikts, ka projekta apspriešana var nākt par labu tā pretiniekiem un traucēt gāzes vada būvniecību.

Nord Stream AG vadība mierīgi turpina darbu – uzņēmums jau ir izraudzījies cauruļu piegādātājus. Viņu optimisms ir pamatots, jo projekta pretinieku pozīcijas ir samērā vājas, teikts rakstā.

"Vācija arvien aktīvāk izmanto savu autoritāti, lai atbalstītu "Ziemeļu straumi-2", turklāt ES nav juridisku pilnvaru, kas ļautu apturēt projektu. Šim slēdzienam acīmredzot piekrituši pat ES juristi," – raksta avīze.

Укладка сетевого газопровода низкого давления в поселке Покровское Калининградской области - Sputnik Latvija
Latvija iebilst pret "Ziemeļu straumi-2"

Die Welt atzīmē, ka "Ziemeļu straumes —2" realizācijai būs nepieciešama ievērojama gāzes transporta infrastruktūras paplašināšanās Vācijā. Piemēram, vācu operators Gascade jau domā par jaunas līnijas būvniecību no Greisfaldes līdz Čehijai, kas tiks nosaukta par Eugal.

Ziņu lente
0