Putins: būtu priekšlaicīgi runāt par lūzumu Sīrijā

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России Владимир Путин
Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins mediju forumā Pēterburgā stāstīja par situāciju Sīrijā: līdz krasam lūzuma punktam priekšā vēl ilgs ceļš, taču Sīrijas armija karo sekmīgi, un tagad vairs nav iespējams noklusēt Krievijas lomu cīņā pret terorismu, "lai kā dažs labs censtos".

Российская боевая авиация на авиабазе Хмеймим в Сирии - Sputnik Latvija
NATO analītiķi atzīst Krievijas pārākumu pār alianses spēkiem Sīrijā
RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Kardināls lūzums Sīrijā vēl nav panākts, taču Krievija savu uzdevumu šajā valstī ir izpildījusi, nostiprinot vietējo leģitīmo varu, pavēstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins Krievijas Tautas frontes (KTF) vietējo un reģionālo plašsaziņas līdzekļu mediju forumā "Patiesība un taisnīgums".

"Būtu pāragri teikt, ka valstī iestājies kardināls lūzuma periods. Taču skaidrs ir tas, ka mēs savu uzdevumu tur esam izpildījuši. Pirmkārt, mūsu uzdevums bija nostiprināt Sīrijā valstiskumu un leģitīmos varas orgānus," – viņš pavēstīja.

"Neapšaubāmi, mūsu bruņotie spēki ar uzdevumu ir tikuši galā: nostiprināts gan valstiskums, gan pašas varas struktūras, gan arī Sīrijas Republikas bruņotie spēki," – piezīmēja Krievijas prezidents.

"Pievērsiet uzmanību tam, ka pēc mūsu grupējuma lielākās daļas izvešanas no valsts Sīrijas armija īsteno aktīvas uzbrukuma operācijas un ar mūsu atbalstu atbrīvo arvien jaunas un jaunas apdzīvotās vietas," – savā runā stāstīja Vladimirs Putins. – Starp citu, neviens neapstrīd to, ka cīņa rit tikai pret teroristiskajām organizācijām, piemēram ISIS ("Islāma valsts", kas aizliegta Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs – red.piez.). To atzīstam gan mēs, gan mūsu partneri Amerikā, gan eiropieši. Visi bez izņēmuma."

Vairs nav iespējams noklusēt Krievijas lomu un nozīmi cīņā pret terorismu Sīrijā, lai kādas pūles netiktu pieliktas, paziņoja Putins.

Krievijas gaisa karaspēku lidmašīnas Hmeimimas bāzē Sīrijā. - Sputnik Latvija
Pēc kampaņas Sīrijā Maskava gūs peļņu apbruņojuma pārdošanas darījumos
"Lai kā kādam gribētos mazināt mūsu lomu un mūsu darbību nozīmi cīņā ar terorismu, noklusēt šos notikumus, tas vienkārši nav iespējams, taču tāda vēlme ir. Katram cilvēkam ir savs darbs: jūsu darbs ir informēt sabiedrību, bet tur ir uzdevums mazināt nozīmi, noklusēt, nesniegt pilnu informāciju skatītājiem, klausītājiem un lasītājiem – tas ir uzbrukums ar negodīgiem līdzekļiem, kā mēdz teikt juristi. Dzīve iet uz priekšu, un mūs tas īpaši neuztrauc – mēs par svarīgu uzskatām rezultātu," – uzsvēra Krievijas valsts vadītājs.

Taču Krievijas darbs Sīrijā ir daļēji palīdzējis veidot attiecības ar citām lielvalstīm un kopīgi cīnīties pret terorismu.

"Mūsu aktīvais darbs cīņā ar starptautisko terorismu zināmā mērā patiešām veicinājis mūsu attiecības ar pasaules lielvalstīm jomā, kas mums visiem ir ļoti svarīga – cīņā ar starptautisko terorismu," – informēja Putins.

Viņš pastāstīja, ka izveidots ne tikai informācijas apmaiņas punkts ar ASV – norit konsultācijas un izstrādāti effektīvi pamiera kontroles mehānismi.

"Šis darbs rit pastāvīgi. Pašlaik galvenais – organizēt politiskās noregulēšanas darbu. Arī šajā jomā pastāvīgi norit konsultācijas," – piebilda Putins.

Ziņu lente
0