Video

Krievijas sapieri ar suņiem trenējās pirms došanās uz Palmīru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms došanās uz Palmīru krievu sapieru grupa organizēja treniņu teritorijas atmīnēšanā. Skatieties video, kā speciālisti ar suņiem meklēja mīnas treniņu poligonā Maskavas apgabalā.

Krievijas Aizsardzības ministrijas karavīri palīdzēs atmīnēt visā pasaulē pazīstamos arhitektūras pieminekļus pēc "Islāma valsts" teroristu atkāpšanās no Palmīras. Pirmā sapieru grupa devās uz Sīriju otrdien, 29.martā.

Krievijas speciālistu autonomam darbam dislokācijas vietās nogādāti elektroģeneratori, daudzvietīgas teltis, ūdens attīrīšanas stacija, mobilās inženiertehnikas vienības, mīnu detektori un speciāli roboti, ziņoja militāro struktūru pārstāvis.

Pirmdien, 28 martā Krievijas ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs paziņoja, ka Aizsardzības ministrija uz Sīriju nosūtīs sapierus un robotizētu tehnikas kompleksu teroristu pamestās teritorijas atmīnēšanai. Ģenerālis piedāvāja citu valstu pārstāvjiem pievienoties šim darbam.

Svētdien, 27.martā, Sīrijas armijas virspavēlniecība oficiāli informēja par Palmīras atbrīvošanu no "Islāma valsts" (Krievijā un citās pasaules valstīs aizliegtais teroristiskais grupējums) kaujiniekiem ar nacionālās aviācijas un Krievijas Gaisa spēku atbalstu.

Senās Palmīras drupas — viens no sešiem UNESCO  vispasaules mantojuma  objektiem Sīrijā.  Pilsēta atradās teroristu rokās no 2015.gada maija vidus.

Ziņu lente
0