Latvija pieņems 776 bēgļus, kā solījusi

© REUTERS / Alkis KonstantinidisБеженцы и мигранты в порту
Беженцы и мигранты в порту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc teroraktiem Briselē deputāts Dombrava norādīja, ka būtu jāatsakās no Straujuma valdības kļūdainā lēmuma pieņemt 776 bēgļus, jo LR drošības dienestiem neizdosies novērst draudus, ja valstī izveidosies liela, sveša un valstij naidīgi noskaņota kopiena.

RĪGA, 25. marts – Sputnik. Latvija nemainīs savu viedokli jautājumā par noteikta bēgļu skaita uzņemšanu, paskaidroja premjerministrs Māris Kučinskis, atbildot uz nacionālās partijas deputāta Jāņa Dombravas ierosinājumu atteikties no šī lēmuma.

Kučinskis atgādināja, ka Latvija apņēmusies uzņemt 776 bēgļus un solījumu pildīs, — šo informāciju aģentūrai LETA pavēstīja premjerministra preses sekretārs Andrejs Vaivars. "Latvija nedrīkst pievilt savus starptautiskos partnerus Eiropā," piebilda Kučinskis.

Arī valdošās koalīcijas politiķi neatbalstīja Dombravas piedāvājumu.

Dombrava: masveida imigrācija rada risku Eiropā

Pēc Briselē notikušajiem teroristu uzbrukumiem nacionālās apvienības TB/LNNK deputāts Jānis Dombrava ierosināja atteikties no lēmuma uzņemt Latvijā tik lielu skaitu bēgļu – viņš uzskata, ka Straujumas valdības lēmums ir kļūdains.

"Ņemot vērā noziedzības un terora pieaugumu Rietumeiropas valstīs, kuras ir uzņēmušas lielu skaitu imigrantu, Māra Kučinska (ZZS) valdībai ir jārīkojas atbildīgi, atsakoties no Laimdotas Straujumas (V) valdības kļūdaini pieņemtā lēmuma par 776 patvēruma meklētāju uzņemšanu," – pavēstīja Dombrava.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš atgādināja, ka jau iepriekš nacionālās apvienības viedoklis jautājumā par bēgļu uzņemšanu bija noraidošs. Lēmums par obligātajām kvotām neatbilda valsts interesēm. Šī iemesla dēļ VL-TB/LNNK aicinās izvērtēt visus aspektus, ņemot vērā nesenos notikumus.

Войска боевиков ИГИЛ - Sputnik Latvija
Drošības policija: līdz ar bēgļu skaitu aug arī radikālisms
Jānis Dombrava atzina, ka nesenie teroristu uzbrukumi Beļģijā no jauna apstiprina, ka pat attīstītāko valstu drošības dienesti nespēj novērst apdraudējumu, ko nes migranti no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem. "Nevajag dzīvot ilūzijās, ka Latvijas drošības iestādēm būs iespējams novērst apdraudējumu, ja Latvijā izveidosies jauna, skaitliski liela, sveša, valstij naidīga kopiena”, — piebilda deputāts.

"Masveida imigrācija, kura tiek maskēta ar palīdzību bēgļiem, rada tiešus draudus Eiropas drošībai," – uzsvēra Dombrava.

Deputāts ierosināja pārtraukt pabalstu izmaksu un sociālo labumu nodrošināšanu patvēruma meklētājiem, noteikt sodu tiem, kas valsts iestādēm snieguši nepatiesas ziņas par sevi, savu izcelsmes valsti un citiem apstākļiem.

ZZS: nedrīkstam tikt iebaidīti

Valdošās koalīcijas politiķi deputāta Jāņa Dombravas ierosinājumu neatbalstīja.

Участники шествия в поддержку беженцев в Риге - Sputnik Latvija
"Jēzus arī bija migrants!": Rīgā noticis gājiens bēgļu atbalstam

Zaļo un zemnieku savienība uzskata, ka mēs nedrīkstam padoties bailēm, turklāt Latvijai jāpilda saistības bēgļu uzņemšanas jautājumā, paskaidroja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS piekrīt VL-TB/LNNK viedoklim par to, ka pašreizējie notikumi liek apspriest ar patvēruma meklētāju uzņemšanu saistītos jautājumus koalīcijas sanāksmē.

"Atsakoties no iepriekš apstiprinātā lēmuma īstenošanas, netiktu risināta problēma tās saknē, jo patvēruma meklētāji valstī var iekļūt arī citādākā veidā. Tajā pašā laikā ārkārtīgi liela atbildība gulstas uz tiem cilvēkiem, kas izvērtēs, kuras personas Latvijai uzņemt," – pavēstīja Brigmanis.

"Vienotības" līdere, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka nav pamata nepildīt uzņemtās saistības.

Aicinājums atteikties no bēgļu uzņemšanas ir ļaušanās panikai. "Nepieciešams koncentrēties uz terorisma apkarošanu, nevis neļaut iebraukt bēgļiem," – skaidroja Āboltiņa un piebilda, ka neizrādot solidaritāti ar citām Eiropas valstīm, mēs to nevarēsim prasīt gadījumā, ja migrantu plūsma notiks pār austrumu robežu.

Ziņu lente
0