NATO samitā Baltijas valstis strādās vienotā frontē

© AFP 2023 / RAIGO PAJULA Официальная встреча премьер-министров Мариса Кучинскиса и Таави Рыйваса
Официальная встреча премьер-министров Мариса Кучинскиса и Таави Рыйваса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Igaunijas valdību vadītāji ir pārliecināti par to, ka Varšavas samitā Baltijas valstīm ir jāizpauž vienota nostāja.

RĪGA, 3. mar — Sputnik. NATO valstīm ir jāizstrādā vienota pozīcija darbam gaidāmajā NATO samitā,  šodien tikšanās laikā paziņojuši Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) un Igaunijas premjers Tāvi Reivass.

Совместные учения войск НАТО и Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eksperts: omulīgajās Baltijas pilsētiņās zūd NATO kareivju disciplīna
Abi valdību vadītāji norādījuši, ka Krievijas rīcība kļūst arvien neprognozējamāka un NATO ir jāizstrādā ilgtermiņa risinājumi. Viņi uzskata, ka pašreizējā situācija atgādina to, ka pašapmierinājumam nav iemesla – ir jāturpina darbs.
Latvijas un Igaunijas premjeri bijuši vienisprātis par to, ka par Baltijas valstu stūrakmeņiem ir jākļūst cīņai pret hibrīdkaru, sabiedroto klātbūtnei un aizsardzības stiprināšanai.

Igaunijas premjers izteicis atzinību Latvijai par lēmumu palielināt aizsardzības budžetu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta jau 2018.gadā.

Jūlijā Varšavā notiks NATO valstu samits, kurā tiks pieņemti konkrēti lēmumi jautājumā par alianses papildu kontingenta izvietošanu Austrumeiropā. Lēmumu par militārās klatbūtnes ievērojamu paplašināšanu reģionā alianses dalībvalstu aizsardzības ministri pieņēmuši apspriedes laikā Briselē.

Солдаты НАТО - Sputnik Latvija
Arbatovs: NATO valstis baidās no Krievijas bruņotajiem spēkiem

Alianses ģenerālsekretājs Jens Stoltenbergs paskaidrojis, ka konsultācijas par paplašinātās klātbūtnes mērogiem un sastāvu sāksies jau pavasarī, bet galīgais lēmums tiks pieņemts Varšavas samita laikā.

Aizsardzības ministru apspriedes priekšvakarā britu avīze Telegraph rakstīja, ka Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Rumānijā un Bulgārijā tiks dislocēti 500 – 1000 kareivji no ASV, Lielbritānijas un Vācijas. To vidū būs īpašo uzdevumu vienības ar "zeme – gaiss" klases raķetēm, iznīcinātājiem un helikopteriem.

Ziņu lente
0