Veselības ministrijas diagnoze: ne dzīva, ne mirusi

© Sputnik / Sergei Guneyev / Pāriet pie mediju bankasОперация в клинике
Операция в клинике - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis atzīst, ka veselības aprūpes sistēma valstī sabrūk.

RĪGA, 2.маr — Sputnik. Nacionālā veselības aprūpes sistēma sabrūk gluži kā kāršu namiņš, LTV raidījumā "Panorāma" teica Latvijas ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis.

Apinis pievērsa uzmanību rūkošajām pacientu iemaksām un augošajai valsts apmaksas daļai atsevišķām medikamentu grupām, turklāt līdzekļi galvenokārt tiekot ņemti no kopējā finansējuma.

"Līdz ar to pieaug rindas, samazinās kvotas, un sistēma vienkārši brūk kopā," — uzskata Apinis.

Viņš ar rūgtumu atzīmēja, ka ministram Guntim Belēvičam izdevies sagraut veselības aprūpes sistēmu.

Врач проводит ультразвуковое исследование в кабинете УЗИ - Sputnik Latvija
Ģimenes ārsti prognozē Latvijas veselības aprūpes sistēmas krahu
Arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valdes loceklis Pauls Princis norāda, ka veselības aprūpes sistēma ir gandrīz bankrotējusi.

Viņš atzīmēja veselības aizsardzības sistēmas neefektivitāti: cilvēki nevar atļauties nopirkt nepieciešamās zāles, un bezgalīgās rindas neļauj valsts iedzīvotājiem saņemt kvalitatīvus medicīniskos pakalpojumus, kad tas nepieciešams.

Kā ziņots, Veselības ministrija parakstījusi līgumu ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju. Ģimenes ārstu asociācijas pārstāvji boikotēja dokumenta parakstīšanu.

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis jau ir atzinis, ka veselības aprūpes sistēmai nav nepieciešamo līdzekļu, taču Veselības aizsardzības ministrijas plāni ieviest prioritāro pacientu pierakstu ir krīzes apstākļu risinājums, veselības ministra Belēviča centieni atbalstīt cilvēkus, kam nepieciešama neatliekamā palīdzība.



Ziņu lente
0