Politika

Kozlovskis: jāpalielina robežsargu skaits

© Sputnik / Oksana DzadanНа границе Латвии и России
На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Iekšlietu ministrijas vadītājs Rihards Kozlovskis paziņojis, ka pie Latvijas austrumu robežām vajadzīgi vismaz 200 cilvēki: ar nožogojumu vien nepietiek, vajadzīgi arī cilvēki, kas to apsargās.

RĪGA, 1. mar — Sputnik. Lai cīnītos pret nelegālo migrāciju, Latvijai jāpalielina robežsargu skaits, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš atgādināja, ka Eiropas Savienība plāno sešu mēnešu laikā ieviest pastiprinātas pārbaudes pie Šengenas zonas robežām. Robežsargu galvenais uzdevums – identificēt migrantus pirmajā ES valstī, kurā tie iebraukuši.

"Latvijai ir jābūt aptuveni 50 robežsargiem, kuri būtu gatavi īsā laikā doties palīgā ES kolēģiem apsargāt savienības ārējo robežu,” – paziņoja Kozlovskis.

Agrāk Kozlovskis jau ir norādījis, kādas problēmas ir saistītas ar migrantu pieplūdumu Eiropas Savienībā. Viņš uzskata, ka daudzi migranti, kas ieradušies Eiropā, cenšas izvairīties no identifikācijas procesa.

Мигранты в очереди на поезд - Sputnik Latvija
Kozlovskis: migrantus, kas Eiropas Savienībā meklē labāku dzīvi, vajadzētu sūtīt mājās
"Dati par migrantiem, kas ieradušies jebkurā Šengenas zonas valstī, tiek ievadīti speciālā sistēmā. Liels skaits bēgļu cenšas apiet šo procedūru, doties uz Vāciju un tur iesniegt patvēruma meklētāja pieteikumu, jo tas jāiesniedz valstī, kur bēglis pirmo reizi reģistrēts," — teica ministrs.

Viņš norādīja, ka ekonomiskie imigranti, kas uz Eiropu dodas labākas dzīves meklējumos, nevar pretendēt uz starptautisko aizsardzību.

Kozlovskis piebilda, ka valsts austrumu robežas nostiprināšanai nepieciešami aptuveni 200 cilvēki.

"Nepietiek ap robežu uzcelt žogu, ir nepieciešami cilvēki, kas robežu sargā,” – uzsvēra ministrs.

Februārī Sputnik apmeklēja Latvijas-Krievijas robežu un uzzināja, kam vajadzīgs žogs par 17 miljoniem eiro >>

Ziņu lente
0