Pats pēdējais zvans: skolas tiek slēgtas

© Foto : info.riga.lvШкольный класс
Школьный класс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī mācību gada beigās Izglītības ministrija slēgs 11 skolas.

RĪGA, 1. mar — Sputnik. Līdz jaunā mācību gada sākumam tiks slēgtas vienpadsmit izglītības iestādes. Šādu informāciju sniedz aģentūra LETA, atsaucoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas ziņām.

Ministrija jau apstiprinājusi lēmumu par to, ka tiks slēgta Mežotnes internātskola, kurā mācās 39 bērni, Daukstes pamatskola, kurā mācās 48 skolēni, Zlēku pamatskolu, divas skolas Saldū un citas mācību iestādes. Vairākas skolas  un bērnudārzi tiks apvienotas. Līdz jaunajam mācību gadam tiks reorganizētas 11 mācību iestādes.

Школьники на уроке - Sputnik Latvija
Varas iestādes steigšus pūlas izvākt no skolām krievu valodu

Lēmumu par izglītības iestāžu reorganizāciju, slēgšanu vai nodibināšanu pieņem pašvaldība, kas informē Izglītības un zinātnes ministriju. Ministrija savukārt atbilstoši noteiktajai kārtībai vērtē saņemto informāciju izvērtē un dod atļauju vai liedz skolas vai bērnudārza reorganizāciju vai slēgšanu.

Janvāri premjerministrs Māris Kučinskis paziņoja, ka Latvija nevar atļauties uzturēt tik lielu skaitu skolu, taču, pēc viņa domām, nav iespējams atrisināt problēmu, automātiski  slēdzot mazās lauku skolas.

Politiķis uzskata, ka nepieciešama kompleksa pieeja, piemēram, jārod iespēja nogādāt skolēnus tuvākajā izglītības iestādē un jāatbalsta skolotāji, kuri zaudēs darbu pēc skolas slēgšanas.

Kučinskis norādīja, ka līdz šī gada 1. septembrim nebūs iespējams rast risinājumu šajā jautājumā, jo tas esot pamatīgs un nepopulārs darbs.

Ziņu lente
0